Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Opäť ruský bizár. Trojici najlepších donieslo malé dieťa samopaly. Normálny človek by sa vraj potešil

Pretekári, ktorí sa na majstrovstvách Ruska v ľadovom speedwayi dostali na stupne víťazov, dostali veľmi netradičné ceny.

12.02.2024 08:36
646470898 Foto:
Nikita Bogdanov počas predvojnového podujatia v Poľsku.
debata (46)

Preteky motoriek na ľadovej ploche, ktoré sa konali vo Vjatských Poljanoch, vyhral Nikita Bogdanov. Tesne za ním skončili Dinar Valejev a Dmitrij Koltakov.

Usporiadatelia ich odmenili netradičným, a vzhľadom ku konflikte na Ukrajine asi aj dosť nevhodným darom. Išlo o samopaly, ktoré trom najlepším pretekárom odovzdalo malé dieťa.

„Toto nie je vtip, toto sú ruské ocenenia za umiestnenie na stupňoch víťazov!“ – napísal Hubert Czaja zo Speedwaynews.co.uk na Twitteri.

Útočné pušky, ktoré jazdcom rozdal chlapec, pôsobia bizarne. V európskych krajinách sa nad spôsobom odmeňovania zastavili viaceré weby, naopak podľa ruského portálu VKontakte na zbraniach ako odmene pre športovcov nie je nič zvláštne. „Každý normálny človek by sa z takejto ceny potešil,“ uvádza ruský portál.

Podľa komentujúcich pod správou, ktorá informuje o kritike samopalov v Európe, ide iba o snahu vytvoriť škandál a hystériu na úkor krajiny, ktorá pred viac ako dvoma rokmi napadla svojho ukrajinského suseda.

663375137 Čítajte viac Arbitráž zverejnila, ako sa Rusi bránili v prípade Valijevovej. Bájky o dedkovom lieku, ktorý sa "pošmykol" a iné výhovorky

„Čo zas vymýšľajú…každý normálny človek by sa z takého ocenenia potešil. Európa je v hystérii,“ napísali do diskusie.

Organizátori darované zbrane vysvetlili tým, že v oblasti sa nachádza zbrojárska fabrika, ktorá ceny pre turnaj sponzorovala.

Nie je to prvýkrát, čo sa na speedwayových súťažiach v Rusku odohrali kontroverzné udalosti. V roku 2022, krátko po začiatku vojny, miestni aktivisti využili štart miestnej ligy a pózovali na fotografiách v plastrónoch s písmenom „Z“, ktorý symbolizuje ruskú inváziu na Ukrajinu.

Ana Markovičová kritizuje ruských športovcov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Chorvátska futbalová reprezentantka Ana...
46 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #motorky #kalašnikov #samopal #Nikita Bogdanov #malé dieťa