Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišla o miesto. Šéfredaktorka doplatila na falošný rozhovor so Schumacherom

Anne Hoffmanová, šéfredaktorka nemeckého časopisu Die Aktuelle, ktorý zverejnil rozhovor so sedemnásobným šampiónom F1 Michalom Schumacherom, bola podľa webu vydavateľstva Funke Mediengruppe odvolaná z funkcie.

22.04.2023 13:30
770711071 Foto:
Kontroverzný rozhovor s Michaelom Schumacherom v nemeckom časopise.
debata (2)

V priebehu tohto týždňa Die Aktuelle publikoval článok prezentovaný ako exkluzívny rozhovor so Schumacherom, ktorý sa na verejnosti neobjavil od roku 2013. Čiže odvtedy, ako utrpel vážne zranenie hlavy počas lyžiarskej dovolenky v Alpách.

Neskôr vyšlo najavo, že článok bol generovaný chatbotom s umelou inteligenciou. Zástupca Schumacherovej rodiny oznámil zámer príbuzných pripraviť na vydavateľstvo podanie žaloby.

Michael Schumacher rozhovor AI Čítajte viac Zbláznili sa? Nemecké noviny zverejnili rozhovor so Schumacherom, za nechutný podvod im rodina legendy hrozí súdom

„Funke sa ospravedlňuje rodine Michaela Schumachera. Tento nevkusný a zavádzajúci článok sa nikdy nemal objaviť. V žiadnom prípade to nespĺňa štandardy žurnalistiky, ktoré my a naši čitatelia očakávame,“ píše sa v stanovisku vydavateľstva.

„V dôsledku uverejnenia tohto článku bola šéfredaktorka Die Aktuelle Anne Hoffmannová, ktorá je zodpovedná za prácu publikácie od roku 2009, uvoľnená zo svojich povinností.“

Jean Todt, Michael Schumacher Čítajte viac Nikto nevie, len ja. O Schumacherovi kolujú samé lži, vraví bývalá duša Ferrari. Má odkaz pre novinárov

29. decembra 2013 bol Schumacher vážne zranený pri páde počas lyžovania vo francúzskom Meribeli. Jazdec utrpel traumatické poranenie mozgu s viacerými zraneniami oboch hemisfér mozgu, dlho bol v kóme.

V decembri 2018 bolo oznámené, že Schumacher už nie je pripútaný na lôžko a nepotrebuje ventilátor. V septembri 2019 médiá informovali, že športovec bol tajne hospitalizovaný na parížskej klinike, kde podstúpil liečbu kmeňovými bunkami.

Kto mal Schumachera rád a kto ho zasa nemusel? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Michael Schumacher, sedemnásobný majster sveta...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Michael Schumacher