Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepriateľ národa? Rusko ho našlo vo hviezde motoršportu

Kým v najprestížnejšom motoristickom kolotoči F1 jazdil pod ruskou vlajkou, vo vytrvalostných pretekoch WEC sa mu pri mene zobrazí talianska trikolóra.

17.04.2023 10:39
kvjat Foto:
Daniil Kvjat (vľavo hore) v spoločnosti Lewisa Hamiltona, Fernanda Alonsa, Maxa Verstappena, Estebana Ocona a Romaina Grosjeana v roku 2016, keď ešte pôsobil v F1.
debata

Daniil Kvjat má za sebou deväť sezón v F1 – či už v pozícii testovacieho, tretieho, rezervného alebo jedného z dvoch hlavných jazdcov.

Do monopostu si sadol pred štartom niektorej z veľkých cien 112-krát, vlani sa však z elitného jazdeckého poľa vytratil.

V súčasnosti je tento 28-ročný Rus súčasťou vytrvalostných pretekov WEC. V nich však už nebude reprezentovať rodnú krajinu, ale Taliansko.

Dôvod? Vojna na Ukrajine.

Zaujímavosti o Verstappenovej priateľke Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kelly Piquetová sa narodila v decembri 1988 v...

Vyhne sa tak tomu, aby musel odsúdiť ruskú agresiu u svojho suseda. Kvjata predstavil tím Prema Racing, ktorý spolupracuje s Lamborghini, ako svojho štvrtého jazdca pre sezónu 2024.

Aby však mohol súťažiť na medzinárodnom poli pod neutrálnou vlajkou, museli by podpísať dokument o politickej neutralite.

Tým by ale odsúdil vojnu na Ukrajine. Rodák z Ufy sa rozhodol pre iné riešenie.

Kvjat totiž prijal možnosť súťažiť s talianskou licenciou a pod touto vlajkou. K Talianom má veľmi vrúcny vzťah, keďže sa sem presťahoval s rodinou ešte ako dieťa.

Z Kvjatovho konania sú však v jeho domovine pobúrení a údajne ho označujú za nepriateľa národa.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Rusko Čítajte viac Potvrdené! Kým bude na Ukrajine vojna, Rusi a Bielorusi si na MS či ZOH nezahrajú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #formula 1 #F1 #Daniil Kvjat #vojna na Ukrajine