Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikto nevie, len ja. O Schumacherovi kolujú samé lži, vraví bývalá duša Ferrari. Má odkaz pre novinárov

Je jedným z mála mimo úzkeho okruhu rodiny, kto má osobný prístup k ťažko chorej legende formuly 1 Michaelovi Schumacherovi. Ten sa už desať rokov lieči po vážnom zranení hlavy v úplnej izolácii od okolitého sveta. Bývalý šéf talianskej stajne Ferrari - Jean Todt - aktuálne spochybnil informácie, ktoré sa o sedemnásobnom svetovom šampiónovi dostávajú do médií.

04.04.2023 09:46
Jean Todt, Michael Schumacher Foto: ,
Jean Todt a Michael Schumacher počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v októbri 2006.
debata (1)

Schumacher bol po vážnom zranení hlavy pri lyžovaní v Alpách koncom roka 2013 po niekoľkých hospitalizáciách a operáciách premiestnený do domáceho liečenia, kde sa podľa všetkého pokúša v spolupráci s rodinou a lekárskym tímom o čiastočný návrat do normálneho života.

Avšak akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave sú v drvivej väčšine v rovine nepotvrdených špekulácií. Manželka bývalého pilota Corina uvalila na správy o manželovom zdraví embargo.

Nič konkrétnejšieho nechce prezradiť ani Todt, ktorý ako dlhoročný blízky priateľ môže Schumachera osobne navštíviť aj po jeho úraze.

„Nechajte to v pokoji a rešpektuje priania Coriny a detí,“ uviedol 77-ročný Todt v rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera. „Všetci vieme, že tá nehoda má svoje následky,“ pokračoval.

Michael Schumacher Čítajte viac Milión libier za fotografie Schumachera. Aj pri otočení nabok veľmi plače

„A tí, čo tvrdia, že vedia, ako na tom Michael je, nevedia nič. Ja ho navštevujem. Jeho rodina je aj moja rodina,“ povedal rázne.

Jediné, čo na teraz 54-ročného bývalého pretekára prezradil, boli jeho skutočné povahové rysy.

„Pre mnohých bol Michael arogantný a neznesiteľný. Ale toto nastavenie mu pomáhalo skrývať jeho plachosť. Býval vždy veľmi pokorný a spochybňoval sám seba. Nikdy napríklad neobvinil svoj tím, keď mu v Silverstone zlyhali brzdy,“ pripomenul spomienku z Veľkej ceny v Silverstone, kde mal Schumacher v roku 1999 vážnu nehodu.

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Jean Todt