Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portugalci zúrili. Márquez poslal domáceho miláčika na nosidlá

Taliansky motocyklový jazdec Francesco Bagnaia na Ducati triumfoval v triede MotoGP na Veľkej cene Portugalska v Portimau.

26.03.2023 16:51
Miguel Oliveira Foto: ,
Miguel Oliveira na nosidlách po tom, čo ho poslal na zem Marc Márquez.
debata

Úradujúci majster sveta zvíťazil na úvodnom podujatí sezóny na okruhu v regióne Algarve pred Španielom Maverickom Vinalesom, tretí skončil Bagnaiov krajan Marco Bezzecchi.

„Lepší úvod som si ani nemohol predstaviť. Dúfam, že to takto pôjde aj v ďalšom priebehu sezóny,“ uviedol Bagnaia, ktorý nadviazal na víťazstvo zo sobotňajšieho šprintu a získal do hodnotenia seriálu 37 bodov.

Španiel Marc Márquez nevyužil pole position a preteky nedokončil. V 3. kole spadol a pri kolízii zachytil domáceho Portugalčana Miguela Oliveiru na priebežnom druhom mieste.

Márquez má podozrenie na zlomeniny záprstnej kosti na pravej ruke, Oliveira utrpel pomliaždeninu pravej nohy.

Španiel sa počas pretekov šiel ospravedlniť v padoku súperovi aj portugalským fanúšikom na tribúnach, ktorí boli po incidente poriadne rozladení.

Výsledky VC Portugalska:

MotoGP: 1. Francesco Bagnaia (Tal./Ducati) 41:25,401 min., 2. Maverick Vinales (Šp./Aprilia) +0,687 s, 3. Marco Bezzecchi (Tal./Ducati) +2,726
Celkové poradie (1): 1. Bagnaia 37 bodov, 2. Vinales 25, 3. Bezzecchi 16.

Pol Espargaró Čítajte viac Desivé zábery z MotoGP. Španiela zrazila vlastná motorka, manželka pri ňom bola aj vo vrtuľníku
debata chyba
Viac na túto tému: #Marc Márquez #Miguel Oliveira #Francesco Bagnaia