Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý šéf F1 ľutuje mladého Schumachera: Otec by mu ukázal správnu cestu

Podľa bývalého dlhoročného šéfa formuly 1 Bernieho Ecclestona by mal nemecký pilot Mick Schumacher s podporou otca aj naďalej miesto v niektorom z tímov pre novú sezónu majstrovstiev sveta.

22.02.2023 15:40
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone (vpravo) v debate so šéfom Red Bullu Christianom Hornerom.
debata

Schumacher stratil po minulej sezóne miesto v tíme Haas a v novom ročníku bude pôsobiť len ako rezervný pilot Mercedesu.

„Michael mohol dať svojmu synovi toľko detailov so všetkými svojimi skúsenosťami. Ukázal by mu správnu cestu, čo sa týka šoférovania, ale aj politiky,“ povedal 92-ročný Ecclestone Sport Bildu.

„S Michaelom ako poradcom po svojom boku by bol Mick pilotom v kokpite dobrého tímu.“ Po dvoch rokoch v americkom tíme Haas bude Mick Schumacher sledovať preteky majstrovstiev sveta iba v úlohe diváka.

Michael Schumacher Čítajte viac Jeden radil manželke, aby ho odstrihla od sexu, druhý mu po nehode odpustil. Kto Schumachera neznášal a kto ho mal rád?

Podľa Ecclestona nesie mladých Schumacher na ramenách ťarchu svojho slávneho priezviska. „Bude pre neho ťažké nájsť kokpit. Najmä taký, v ktorom môže vyhrávať. Je mi ľúto, Mick.“

23-ročný Nemec vníma novú úlohu testovacieho jazdca ako výzvu: „Vnímam to ako akýsi nový začiatok a som veľmi vďačný všetkým zúčastneným za dôveru, ktorú do mňa vkladajú.“

Ecclestone nevidí vinu len u Micka. Zodpovednosť dáva aj Schumacherovmu exšéfovi Güntherovi Steinerovi. "Mick Schumacher bol v nesprávnom tíme. Red Bull by bol pre neho lepší. Tam by sa oňho viac starali a vychovali ho,“ dodal 92-ročný Brit. Nová sezóna Formuly 1 sa začína 5. marca pretekmi v Bahrajne a končí 26. novembra v Abú Zabí.

Pastva pre oči. Monoposty formuly 1 v sezóne 2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Red Bull. Jazdci na rok 2023: Max Verstappen,...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Bernie Ecclestone #Michael Schumacher #Mick Schumacher