Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ikona futbalu vo formule 1. Zidane bude pracovať pre tím Alpine

Mal sa stať trénerom francúzskej futbalovej reprezentácie, no zväz napokon predĺžil zmluvu s Didierom Deschampsom. No Zinedine Zidane bez práce neostal. Francúzska ikona sa nečakane objavila na predvádzaní nového monopostu Alpine pre nový ročník formuly 1.

18.02.2023 08:00
Zinedine Zidane Foto:
Zinedine Zidane počas odhaľovania monopostu tímu Alpine v Londýne.
debata

Okrem farebných prevedení modelu A523 pripravil tím Alpine pre zástupcov médií a fanúšikov v Londýne veľké prekvapenie v podobe príchodu Zidana.

Majster sveta z roku 1998 a legendárny hráč Juventusu Turín a Realu Madrid sa stal novým ambasádorom francúzskeho tímu.

Lewis Hamilton, George Russell Čítajte viac FIA si posvieti na politické či náboženské vyhlásenia. Hamilton na nové pravidlo reagoval jasne

„Som veľmi šťastný, že tu dnes som a som šťastný, že som súčasťou tímu Alpine," citoval Zidana portál planetF1.com. Populárny Zizou sa pritom ospravedlnil sa svoju angličtinu.

„Mal som možnosť sa stretnúť s Laurentom (Rossim – generálnym riaditeľom Alpine) a viedli sme konštruktívne rozhovory. Zaujal ma ich projekt,“ skonštatoval trojnásobný najlepší futbalista sveta.

Projekt s názvom „Rac(H)er“ má za cieľ zabezpečiť rovnaké príležitosti pre ženy a mužov. Prostredníctvom neho chce Alpine dávať príležitosť mladým ľuďom a mnohým mladým talentom," povedal charizmatický exfutbalista a aj úspešný tréner, ktorý doviedol Real Madrid k trom víťazstvám v Lige majstrov.

Michael Schumacher Čítajte viac Milión libier za fotografie Schumachera. Aj pri otočení nabok veľmi plače

Pre Zidana pritom nie je svet formuly 1 úplne neznámy. V minulosti sa niekoľkokrát zúčastnil na Veľkej cene Monaka. Vlani bol pritom v Monte Carle už ako hosť tímu Alpine.

Z účasti Zidana bol nadšený aj pilot tímu Alpine Pierre Gasly. „Bol som jeho veľkým fanúšikom a stále som,“ nechal sa počuť jazdec, ktorý sa v minulej sezóne umiestnil na Veľkých cenách päťkrát v najlepšej desiatke.

Pastva pre oči. Monoposty formuly 1 v sezóne 2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Red Bull. Jazdci na rok 2023: Max Verstappen,...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Zinedine Zidane #Alpine