Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Milión libier za fotografie Schumachera. Aj pri otočení nabok veľmi plače

Willi Weber a Michael Schumacher v júli 2008. Foto: SITA/AP, Daniel Maurer
Willi Weber, Michael Schumacher Willi Weber a Michael Schumacher v júli 2008.

Willi Weber, bývalý Schumacherov manažér, je nespokojný s tým, že o svojom priateľovi takmer nič nevie. Spolupráca dvoch charizmatických Nemcov sa začala v 80. rokoch, v časoch Michaelovho pôsobenia vo formule 3.

Weber nedávno poskytol rozhovor talianskemu denníku Gazzetta dello Sport. Priznal, že po nehode blízkeho človeka vo Francúzsku prežíval „obrovskú bolesť“.

„Stokrát som sa pokúšal kontaktovať Corinnu, ale neodpovedala. Zavolal som Jeanovi Todtovi (bývalý šéf Ferrari a Schumacherov blízky priateľ, pozn.), či by som nemal ísť do nemocnice, no on povedal, aby som počkal – je príliš skoro. Na druhý deň som im telefonoval a nik mi neodpovedal,“ vraví dnes 80-ročný podnikateľ.

Mrzí ho, že hneď po nehode nešiel za Schumacherom. Domnieva sa, že ignorovanie jeho osoby zo strany rodiny môže byť akýmsi trestom.

"Nečakal som takéto správanie a stále som na to nahnevaný. Odstrihli ma, povedali mi, že je príliš skoro, nuž, teraz je zas príliš neskoro. Uplynulo deväť rokov. Možno by mali povedať, ako to je,“ vyzýva Weber.

Jedným dychom dodal, že rešpektuje súkromie rodiny, no zároveň ako jedna z kľúčových osobností Schumacherovej kariéry cíti krivdu a pokračujúcu snahu držať ho čo najďalej.

"Situáciu som spočiatku chápal, pretože som pre Michaela vždy robil všetko, čo som mohol, aby som ochránil jeho súkromie. Ale odvtedy sme od nich (členov rodiny) počuli len klamstvá.

Roky po nehode som si hovoril len to, že musím dávať pozor na rodinu, pretože na veci nič nezmením. Bol pre mňa ako syn. Aj dnes ma bolí o tom hovoriť," škrie Webera.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher