Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čím viac bodov získajú, tým viac zaplatia. Absurdné, tvrdí Verstappen

Na to, aby sa mohli tímy v najprestížnejších motoristických pretekoch sveta vo formule 1 postaviť na štart, musia zaplatiť Medzinárodnej automobilovej federácii (FIA) celkovo 27 miliónov eur.

13.02.2023 19:12
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen z Red Bullu.
debata

Ako vyčíslil špecializovaný motoristický portál motorsport-total.com, suma pozostáva zo základného poplatku 16 236 000 eur a 2 100 eur zaplatí každý tím za každý získaný bod v predchádzajúcej sezóne formuly 1.

Tieto poplatky označil dvojnásobný majster sveta Max Verstappen za absurdné. „Nemyslím si, že je správne, že musíme platiť toľko. Tak tomu nie je ani v iných športoch. A pretekov bude stále viac,“ skonštatoval holandský pilot tímu Red Bull.

Azerbajdžan Baku Motorizmus F1 VC Čítajte viac Hamiltonova revolúcia. Pre boháčov navrhuje limit na majetok, miliardári by existovať nemali

Šéf rakúskej stajne Christian Horner s názorom elitného pilota súhlasil. „Neuveriteľné. Netušil som, koľko musíme zaplatiť FIA za všetky získané body.“

V tomto roku bude kvôli vyššiemu počtu podujatí udelených o 443 bodov viac ako pred piatimi rokmi. A ak sa bude Red Bullu dariť aj naďalej tak dobre, ako v predošlých dvoch ročníkoch, bude to pre Verstappena a spol. drahá sezóna.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #red bull #Max Verstappen