Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamiltonova revolúcia. Pre boháčov navrhuje limit na majetok, miliardári by existovať nemali

My, úspešní ľudia, máme až príliš veľa peňazí a nie je to fér. Takto nejak rozmýšľa Lewis Hamilton, jedna z najväčších športových persón v histórii. Sedemnásobný majster sveta formuly 1 disponuje odhadovaným čistým imaním v hodnote 300 miliónov libier. V nedávnom rozhovore však naznačil, že to nie je v poriadku.

03.02.2023 15:02
Azerbajdžan Baku Motorizmus F1 VC Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata (9)

Hamilton dlhodobo upozorňuje na tému rasovej nenávisti, rôznymi prostriedkami sa snaží dosiahnuť to, aby pohlavie alebo farba pleti neboli prekážkou pri hľadaní príležitostí. A aj keď to z jeho pozície miliardára môže znieť zvláštne, posťažoval sa teraz aj na to, ako sú ekonomické nožnice v spoločnosti dramaticky roztvorené.

„Jedna z vecí, s ktorou sa každý deň stretávam, je to – a platí to tisíce rokov – že existuje taký rozdiel medzi bohatými a chudobnými,“ konštatoval v podcaste On Purpose.

„Keď sa prechádzate v Los Angeles, stále vidíte toľko ľudí žijúcich na ulici. Ľudia by nemali mať možnosť vlastniť miliardy. Mala by existovať hranica, koľko môžete mať. Peňazí je dosť na to, aby mali všetci. Chcelo by to vytvoriť zákon, ktorý by zaistil viac rovnosti,“ zafilozofoval si.

Platy jazdcov formuly 1 v sezóne 2022 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Juki Cunoda (Jap./AlphaTauri): 650 000 eur.

Hovoril tiež o tom, ako v L. A. stretol hladujúce deti, ktorých mu bolo ľúto a uvedomil si, aké má šťastie.

Hamilton predvlani založil vlastnú charitatívnu nadáciu Mission 44, ktorej názov odkazuje na číslo, ktoré má na svojom monoposte. A nejde iba o tento projekt. Denník The Sunday Times zaradil megastar zo sveta motoršportu do akéhosi rebríčka štedrosti vo Veľkej Británii na piate miesto.

Aj preto ho vtedajší princ Charles, teraz Karol III., pasoval na rytiera.

Najkrajšie monoposty formuly 1 v histórii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Williams FW14 (1991).
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton