Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svitko sa v 13. etape posunul v celkovom poradí nahor, Varga zostal štvrtý

Slovenský motocyklista Štefan Svitko obsadil v sobotňajšej 13. etape prestížnej Rely Dakar v Saudskej Arábii 21. miesto a v celkovom poradí si polepšil zo štrnástej na dvanástu pozíciu.

14.01.2023 11:28
Svitko dakar Foto:
Štefan Svitko.
debata

Juraj Varga skončil medzi jazdcami na štvorkolkách siedmy a v celkovej klasifikácii si udržal štvrtú priečku. Sobotňajšia predposledná etapa aktuálnej edície Rely Dakar zo Shaybah do Al Hofuf má dĺžku 675 km, pretekári absolvujú 154 km meraných úsekov.

Svitko stratil v 13. etape 12 a štvrť minúty na víťazného Argentínčana Kevina Benavidesa, druhý skončil Juhoafričan Michael Doherty (+27 s) a tretí Argentínčan Luciano Benavides (+57 s). Kevin Benavides sa posunul na 2. miesto celkového poradia len o 12 sekúnd za vedúceho Austrálčana Tobyho Pricea, ktorý bol v sobotu piaty.

Na tretiu priečku klesol Američan Skyler Howes (+1:31 min), ktorý bol v 13. etape siedmy. Svitko stráca na Pricea 1:44:21 h, na jedenásteho Čecha Martina Micheka má stále 9-minútové manko, ale na prvú desiatku už len 14-minútové.

Varga prišiel v sobotu do cieľa so stratou 9:43 min na Brazílčana Marcela Medeirosa, ktorý ovládol štvrtú etapu za sebou. Druhý skončil Čiľan Giovanni Enrico (+1:35 min) a tretí Argentínčan Francisco Flores (+3:11 min).

Piaty bol Francúz Alexandre Giroud, ktorý zostal na čele priebežnej klasifikácie. Flores na neho stiahol manko z 59 na 40 minút, tretí Američan Pablo Copetti stráca na lídra viac ako dve hodiny. Varga znížil odstup na Girouda na 2:57:21 min, za Copettim zaostáva o takmer o 56 minút.

V súťaži automobilov zaznamenal v sobotu už šieste víťazstvo za sebou Francúz Sébastien Loeb, ktorý zdolal Katarčana Nassera Al-Attiyaha o 5:28 min a tretieho Švéda Mattiasa Ekströma o 6 a pol minúty. Al-Attiyah napriek tomu stále vedie celkové poradie o 1:21:42 h pred Loebom, tretí Brazílčan Lucas Moraes bol v 13. etape ôsmy a na Loeba stráca celkovo 14 minút.

Ľuboš Schwarzbacher a Juraj Ulrich. Čítajte viac Naviguje v politickom ringu i v púšti: Dakar je ako videohra
debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko #Rely Dakar 2023