Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Loprais ukázal na videu tragický okamih. O ničom netušil, Talian bol pod dunou

Nehoda, o ktorej najprv vôbec nevedel, ale má tragický koniec. Aleš Loprais so svojim kamiónom Praga zrazil pri Rallye Dakar človeka schovaného za dunou. Záber z osudného okamihu sa objavil aj na Facebooku českého pretekára. Na videu je zrejmé, že posádka nemala šancu muža zahliadnuť.

11.01.2023 18:00
Aleš Loprais Foto:
Zrážka českej posádky s talianskym fanúšikom. Muži v aute o incidente vôbec nevedeli.
debata (17)

„Utrpel zranenie a následne po dvoch hodinách sa mu urobilo nevoľno a pri transporte do nemocnice dostal infarkt. Takže… Vyhasol ľudský život. A v podstate mojím pričinením, pretože ja som točil volantom. Musím povedať, že som o tom vôbec nevedel. Rovnako nikto z posádky,“ uviedol Loprais vo videu na Facebooku, ktoré v čase 1:43 ponúka aj moment tragickej zrážky.

Fanúšik z Talianska mal 69 rokov a v okamihu nešťastia sa nachádzal za dunou, mimo záber pilota. Zraneniam podľahol pri transporte záchranárskym vrtuľníkom.

České trio sediace v kamióne Praga sa o zdrvujúcej udalosti dozvedelo až dávno po dojazde deviatej etapy vedúcej z hlavného saudskoarabského mesta Rijád do Harazu.

„Mám smutnú správu z bivaku. Respektíve sme sa ju všetci dozvedeli, až sme sem prišli. Už sme si šli ľahnúť a vytiahli nás komisári, že majú záznam, že sme mali stret s jedným pánom, ktorý sa snažil odfotiť našu Lady (kamión Praga, pozn. red.) niekde za dunou,“ popísal 43-ročný Loprais chvíľu, keď sa dozvedel mrazivú správu.

Veľmi ľutoval to, čo sa stalo. „Strašne ma to mrzí a potiahne sa to mojím životom,“ poznamenal.

Zároveň sa svojim fanúšikom snažil vysvetliť, že tragédii nemohol zabrániť a zábery z kabíny to dokazujú.

Synovec Karla Lopraisa – legendy Dakaru – Aleš, štartuje na Dakare už po štrnástykrát, jeho najlepším umiestnením je tretie miesto. V tomto ročníku bol priebežne prvý, no po hroznom incidente skončil.

Aleš Loprais Čítajte viac Loprais po tragédii na Dakare skončil. Svitko si udržal pozíciu
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar 2023 #Aleš Loprais