Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obeť nevydarenej sezóny vo formule 1. Vo Ferrari končí šéf tímu Binotto

Mattia Binotto odstúpil z funkcie šéfa tímu F1 Scuderia Ferrari. Vedenie talianskej stajne jeho rezignáciu prijalo. Binotto skončí na svojom poste k 31. decembru.

29.11.2022 11:14
Mattia Binotto Foto:
Mattia Binotto.
debata

V kuloároch sa začalo hovoriť o Binottovom odchode už začiatkom novembra pred záverečnou Veľkou cenou Abú Zabí. Monoposty Ferrari totiž po sľubnom štarte do sezóny v ďalšom priebehu ročníka nedokázali konkurovať vozidlám Red Bullu.

„Myslím si, že je správne urobiť tento krok v tomto okamihu, bez ohľadu na to, aké ťažké to bolo pre mňa,“ povedal Binotto. Hľadanie nového šéfa tímu Ferrari prebieha už dlhšie a ohlásené by malo byť po novom roku.

Valtteri Bottas Čítajte viac Bottas na Slovensku: Sagan je zábavný chlapík. Stretli sme sa v Monaku

V súvislosti s jeho nástupcom sa najviac skloňuje meno Frederica Vasseura. Francúz je od roku 2017 šéfom tímu Sauber, ktorý sa neskôr premenoval na Alfa Romeo. Pretekársky tím úzko spolupracuje s Ferrari.

Binotto nastúpil do Scuderie v roku 1995 ako inžinier pre motory. Švajčiar sa neskôr stal technickým riaditeľom a začiatkom roka 2019 po boji o moc nahradil Maurizia Arrivabeneho na poste šéfa tímu.

Daniel Ricciardo Čítajte viac Najviac strážené tajomstvo je odhalené. Ricciardo mieri do Red Bullu

Ferrari naposledy vyhralo titul jazdcov v roku 2007 s Kimi Räikkönenom a Pohár konštruktérov naposledy v roku 2008.

Charles Leclerc skončil v celkovom hodnotení šampionátu druhý za Maxom Verstappenom na Red Bulle. Po troch podujatiach mal Leclerc na Holanďana dokonca náskok 46 bodov. No jazdecké chyby, zlá stratégia a technické problémy stáli neskôr Ferrari lepší výsledok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari #Mattia Binotto