Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Roztržka v Red Bulle. Verstappen nepomohol kolegovi, ktorý mu roky kryje chrbát

Nielen víťazstvo Georgea Russella, pozornosť na Veľkej cene Brazílie pútalo to, čo sa udialo v poslednom kole a čo odznelo vo vysielačkách.

13.11.2022 21:44
734629036 Foto:
Max Verstappen (vpravo) a Sergio Pérez.
debata (4)

Po poriadku: Vedenie Red Bullu požiadalo v poslednom kole úradujúceho šampióna, aby pustil pred seba za ním jazdiaceho Sergia Peréza, ktorý je tiež z Red Bullu. Zatiaľ čo Holanďan má už istý titul majstra sveta, Mexičan v seriáli bojuje o 2. miesto.

Lenže Verstappen niekoľkonásobnú prosbu do vysielačky tvrdo odignoroval. Keď preťal cieľovú pásku na šiestom mieste, iba chladnokrvne skonštatoval: „Povedal som to už minule. Chlapci, už sa ma to nepýtajte, dobre? Máme v tom jasno? Uviedol som svoje dôvody a stojím si za nimi.“

Bolo by to všetko v poriadku, napokon, formula sú preteky a nie je povinnosťou jedného jazdca pomáhať druhému – hoc sú aj z jednej stajne.

Lenže!

737255170 Čítajte viac Verstappen a Hamilton si na trati opäť skočili do vlasov. Radoval sa Russell

Pérez Verstappenovi v minulosti niekoľkokrát pomohol. Predovšetkým pri minuloročnom zisku titulu, keď počas poslednej Veľkej ceny v Abú Zabí na trati majstrovsky zdržiaval Lewisa Hamiltona, ktorého Holanďan v tom čase naháňal. Bez neho by ten vytúžený titul nezískal.

Verstappenovo správanie v Brazílii sa napokon dotklo aj Péreza. „Som veľmi prekvapený, neviem, čo sa stalo, najmä z toho, čo všetko som pre neho urobil. Myslím, že ak má dva tituly, je to vďaka mne,“ povedal po pretekoch Mexičan.

S jedným z možných vysvetlení Verstappenovho konania prišli holandskí novinári Tom Coronel a Erik van Haren. Tí uviedli, že za všetko môže Pérezova kolízia v kvalifikácii na tohtoročnú VC Monaka, ktorá znemožnila Verstappenovi zrýchliť. Pérez potom preteky vyhral.

Klikajte v pravom hornom rohu grafu a dozviete sa viac

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergio Pérez #Max Verstappen