Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto nahradí Ricciarda v McLarene? Stajňa potvrdila nového pilota

Spolujazdcom Landa Norrisa v tíme McLaren bude v budúcej sezóne 21-ročný Austrálčan Oscar Piastri.

02.09.2022 16:59
Oscar Piastri Foto:
Oscar Piastri.
debata

O budúcom Piastriho pôsobisku dnes rozhodla komisia pre uznávanie zmlúv (CRB). Tá vydala jednohlasné rozhodnutie, že jedinou zmluvou, ktorú môže uznať, je tá medzi McLaren Racing Limited a Piastrim zo 4. júla 2022.

Piastri je totiž juniorským pilotom v konkurenčnom Alpine a jeho tým ho chcel umiestniť do iného tímu. Po odchode Fernanda Alonsa sa však uvoľnilo miesto a tak ho vedenie stajne oznámilo ako svojho jazdca pre sezónu 2023. Piastri však reagoval tým, že tak urobili bez jeho súhlasu a za Alpine jazdiť nebude.

Max Verstappen Čítajte viac Lietajúci Max si ide vlastnú ligu. O titul ho pripraví už iba veľký zazrak

Oba tímy, čiže Alpine aj McLaren verili, že majú s Piastrim platnú zmluvu. No dnes túto otázku komisia vyriešila. Austrálčan by mal v novej stajni pôsobiť v rokoch 2023 a 2024.

Alpine rozhodnutie CRB uznalo a uviedlo, že túto záležitosť považuje za uzatvorenú. Francúzi majú v dohľadnej dobe oznámiť zostavu pre nasledujúci rok.

„Som nesmierne nadšený, že budem v F1 debutovať v tak prestížnom tíme, akým je McLaren a som veľmi vďačný za príležitosť, ktorá mi bola ponúknutá,“ povedal Piastri.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #McLaren #Lando Norris #Oscar Piastri