Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stajňu F1 mal dostať na výslnie. No príbeh Ricciarda sa skončil opačne

Tím formuly 1 McLaren potvrdil, že austrálsky pilot Daniel Ricciardo na konci roku končí. A to napriek tomu, že mal pôvodne zmluvu aj na ďalšiu sezónu.

25.08.2022 10:00
Daniel Ricciardo Foto: ,
Daniel Ricciardo.
debata

Ricciardo prišiel do anglického tímu ako veľká hviezda v roku 2021 a mal vrátiť McLaren na popredné priečky v šampionáte. Dlhodobom sa mu však aj v porovnaní s tímovým kolegom Landom Norrisom nedarilo.

„McLaren Racing a Daniel Ricciardo sa dohodli, že Daniel na konci sezóny 2022 opustí tím,“ uviedla stajňa z Wokingu vo svojom vyhlásení. Poďakovali pilotovi za prínos a nasadenie a pripomenuli aj jeho pamätný triumf na Veľkej cene Talianska v Monze.

Stefano Domenicali. Čítajte viac Šéf F1 sa jasne vyjadril k Rusku: Tam už nebudú žiadne preteky!

„Bolo mi cťou byť v posledných dvoch sezónach súčasťou rodiny McLaren Racing. Ale po niekoľkých mesiacoch diskusií som sa rozhodol predčasne ukončil zmluvu,“ povedal Ricciardo.

Nesplnené očakávania vkladané do Austrálčana potvrdil aj šéf tímu Zack Brown. „Nie je žiadnym tajomstvom, že sme dúfali, že by sme spoločne mohli dosiahnuť viac. Ale vidieť ho stáť na najvyššom stupni ako pretekára McLarenu bolo vrcholom,“ skonštatoval Brown.

711843742 Čítajte viac Zbúral mýty a vzbudil záujem: Nie sme dobrí len v stolnom tenise

Otázne je, ako bude pokračovať Ricciardova kariére v budúcej sezóne. Nemá príliš veľa možností, kam by odišiel. Voľných miest v kokpitoch F1 je oficiálne dosť, ale reálne sú v hre len tri: vo Williamse, Haase a Alpine. Existuje možnosť, že formuly 1 bude po dlhých rokoch aj bez Ricciarda.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Daniel Ricciardo #McLaren