Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf F1 sa jasne vyjadril k Rusku: Tam už nebudú žiadne preteky!

Generálny riaditeľ Formuly 1 Stefano Domenicali povedal, že nebudú prebiehať žiadne ďalšie rokovania o usporiadaní budúcich ročníkov Veľkej ceny Ruska.

22.08.2022 16:08
Stefano Domenicali. Foto:
Generálny riaditeľ Formuly 1 Stefano Domenicali.
debata (26)

Podujatie pre rok 2022 bolo pre konflikt na Ukrajine zrušené a zmluva medzi organizátormi Veľkej ceny Ruska a F1 bola ukončená krátko po invázii na Ukrajinu.

Vyzerá to tak, že sa definitívne skončila éra neobľúbeného okruhu, ktorý kritizovali fanúšikovia za nedostatok priestoru na predbiehanie.

Nelson Piquet. Čítajte viac Budeš tenista! Šampión sa vzoprel otcovi-ministrovi a kraľoval F1

Prvýkrát sa v Soči uskutočnila Veľká cena v roku 2014 a okruh vyrástol medzi športoviskami, na ktorých sa konali zimné olympijské hry 2014.

Všetkých sedem pretekov v Soči ovládol Mercedes: päťkrát vyhral Lewis Hamilton a z dvoch triumfov sa tešil jeho tímový kolega Valtteri Bottas.

V rozhovore pre Sport Bild generálny riaditeľ Domenicali dal jasne najavo, že k opätovnému zaradeniu Ruska do kalendára nepríde.

711843742 Čítajte viac Zbúral mýty a vzbudil záujem: Nie sme dobrí len v stolnom tenise

„Vždy som veril, že by ste nikdy nemali hovoriť nikdy. Ale v tomto prípade môžem s istotou sľúbiť – už s nimi nebudeme rokovať. V Rusku už nebudú žiadne preteky,“ uviedol Domenicali.

Promotér ruskej Veľkej ceny Alexej Titov uviedol, že od F1 očakávajú vrátanie peňazí za predčasné ukončenie zmluvy. Tento dlh existuje, je potvrdený a náš postoj k nemu je nezmenený," povedal Titov pre TASS.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Veľká cena Ruska