Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká výzva je tu. Netušíš, aká agresivita ťa čaká, adresovali Räikkönenovi

Bývalý majster sveta seriálu monopostov formuly 1 Kimi Räikkönen sa nakrátko vráti zo športového dôchodku a počas najbližšieho víkendu sa predstaví v pretekoch americkej motoristickej série NASCAR.

18.08.2022 19:35
Kimi Räikkönen Foto: ,
Kimi Räikkönen počas pretekov NASCAR v máji 2011.
debata

Štyridsaťdvaročný fínsky pretekár bude jazdiť za nováčikovský tím TrackHouse Racing na jeho premiérovom podujatí na okruhu Watkins Glen International v štáte New York.

Víťaz 21 veľkých cien v F1 sa zúčastnil na jedných pretekoch série NASCAR už v roku 2011, keď mal prestávku od „kráľovnej motoršportu“.

"Myslím si, že je vždy dobré, keď majú v nejakej súťaži všetci účastníci rovnakú šancu zvíťaziť. Počul som, že s novou generáciou áut budú tímy celkom vyrovnané.

Všetci sa ešte len učia, ako s nimi pracovať. Toto je skvelá príležitosť pre európskych pretekárov, lebo nie je jednoduché prísť z Európy a súťažiť v USA.

Niektorí jazdci to môžu brať ako výzvu a možno tu zostanú dlho, lebo je to dobrá súťaž," uviedol šampión F1 z roku 2007, ktorý prijal ponuku spolumajiteľa tímu TrackHouse Racing Justina Marksa znova si zajazdiť v Amerike.

"Bol ku mne úprimný a priamy, nesľuboval mi veľké veci. Urobíme všetko, čo je v našich silách a dúfame v dobrý výsledok.

V ktorejkoľvek motoristickej sérii nikdy neviete, čo sa stane. Veril som tomu, čo mi povedal a zatiaľ mu to celkom ide. V NASCAR môže pokojne uspieť," doplnil Räikkönen na margo dohody s Marksom.

Ten si celosvetovo známeho jazdca s prezývkou „Iceman“ vybral aj na propagačné účely:

„Musel som nájsť niekoho legitímneho so záujmom o túto súťaž. Hneď mi napadol Kimi. Je skvelé mať v tíme NASCAR pilota F1 , ktorý je konkurencieschopný. Potrebovali sme náš projekt začať s niekým známym.“

Najkrajšie monoposty formuly 1 v histórii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Williams FW14 (1991).

Räikkönenov tímový kolega v zámorskej sérii Daniel Suarez nepochybuje o tom, že Fín bude rýchly, no varuje ho pred tvrdým štýlom jazdy súperov.

"Je to odlišné a on nepozná všetkých týchto jazdcov. Nevie, ako pretekajú, akí sú agresívni, takže zžiť sa s touto časťou bude trochu trvať.

Môžete priviesť najlepšieho jazdca na svete a bude potrebovať časť na to, aby sa do toho dostal.

Žiada si to nejaký proces. Snažil som sa mu dať čo najlepšie rady," uviedol Suarez pre Motorsport.com.

Kimi Räikkönen Čítajte aj Pes v aute ho nenechal chladným. Räikkönenovo gesto obletelo svet

Kimi Räikkönen je stále historický rekordér Formuly 1 s 349 odjazdenými pretekmi. Okrem 21 triumfov zaznamenal 103 pódiových umiestnení vo veľkých cenách a 18-krát zvíťazil v kvalifikácii.

Svoj jediný titul majstra sveta získal so Scuderiou Ferrari, no pôsobil aj v Sauberi, McLarene, Lotuse a Alfe Romeo. Kariéru ukončil po sezóne 2021.

Počas prestávky od F1 absolvoval v rokoch 2009 až 2011 aj 21 podujatí majstrovstiev sveta v rely (WRC) na Citroëne.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Kimi Räikkönen #NASCAR