Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výzva legendy formuly 1 pre Hamiltona: Je čas, aby odstúpil

Podľa 83-ročného Jackieho Stewarta sú aktuálne problémy s monopostom Mercedesom ideálnym dôvodom na to, aby sa Lewis Hamilton rozlúčil s elitným šampionátom.

23.06.2022 14:30
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton sa takto vyobliekal pred poslednou Veľkou cenou Kanady, kde obsadil 3. miesto.
debata

Hamilton a Steward získali spolu 10 majstrovských titulov vo formule 1 a patria tak k najúspešnejším pretekárom v histórii. Škót na margo neúspešnej sezóny Hamiltona reagoval v podcaste Convex Conversation: „Je čas, aby odstúpil.“

Hamiltonovi odporučil, aby sa vrhol do podnikania a otvoril si napríklad obchod s oblečením. „Som si istý, že bude veľmi úspešný, pretože zarábal obrovské peniaze. A právom, bol najlepší vo svojej dobe,“ skonštatoval Stewart.

Nikita Mazepin Čítajte viac V F1 skončil pre inváziu. Mazepin žaluje svoj bývalý tím

Podľa neho je škoda, že Hamilton neodstúpil, keď bol na vrchole – čiže po zisku 7 titulu majstra sveta v roku 2020. Hamilton má v Mercedese zmluvu do konca roku 2023 takže najskôr sa s F1 rozlúči až po skončení tejto sezóny.

Stewart urguje svojho krajana k odchodu aj kvôli výkonom jeho nového tímového kolegu, mladého Brita Georga Russella. Ten totiž v tejto sezóna dosahuje lepšie výsledky na okruhoch v kvalifikáciách aj v samotných Veľkých cenách.

Russellovi patrí v celkovom hodnotení majstrovstiev sveta 4. pozícia so ziskom 111 bodov, Hamilton je o dve miesta nižšie a má na konte 77 bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1 #Jackie Stewart