Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na počesť Laudu. McLaren pridal jeho sochu k legendám stajne

Motoristický tím McLaren postavil svojmu legendárnemu jazdcovi Nikimu Laudovi bronzovú sochu.

21.05.2022 15:07
Niki Lauda z majstrovskej sezóny 1984 v tíme... Foto:
Niki Lauda z majstrovskej sezóny 1984 v tíme McLarenu.
debata

Odhalil ju v piatok, na tretie výročie úmrtia trojnásobného majstra sveta F1, ktorý zomrel 20. mája 2019 vo veku 70 rokov.

V technologickom centre McLarenu v anglickom Wokingu sa bude vynímať vedľa sôch zakladateľa tímu Brucea McLarena a tragicky zosnulého brazílskeho pilota Ayrtona Sennu, ktorý získal rovnako ako Lauda tri tituly svetového šampióna.

„Socha znázorňuje moment, keď si Niki v roku 1984 zabezpečil svoj tretí titul majstra sveta, ktorý oslavoval zdvihnutím troch prstov," píše sa v stanovisku McLarenu.

Lauda začal svoju kariéru vo Formule 1 v roku 1972 a k Ferrari sa pripojil v roku 1974, predtým ako v rokoch 1975 a 1977 vyhral s tímom svoje prvé dva tituly.

Napriek hroznému incidentu vo Veľkej cene Nemecka v roku 1976 sa do Formuly 1 vrátil v tom istom roku. Po dvojročnej prestávke sa Lauda vrátil do šampionáte pre v monoposte McLaren, kde získal tretí a posledný titul majstra sveta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #niki lauda #McLaren