Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský ex-pilot formuly 1 je už s otcom na sankčnom zozname EÚ

Ruský automobilový jazdec Nikita Mazepin a spoločnosť Uralkali zvažujú právne kroky po tom, ako s nimi v sobotu s okamžitou platnosťou rozviazal zmluvy americký tím F1 Haas.

09.03.2022 20:00
Nikita Mazepin Foto: ,
Nikita Mazepin už nie je pilotom Haasu v F1.
debata (7)

Americká stajňa zareagovala nekompromisným vyhadzovom na vojenskú inváziu Ruska na Ukrajinu a nasledoval vzor vedenia motoristického seriálu, ktorý zrušil zmluvu s organizátormi pretekov v Soči.

„Nečakal som, že by so mnou Haas ukončil kontrakt. Bola to pre mňa veľmi nepríjemná situácia,“ uviedol 23-ročný pretekár. Informáciu mu sprostredkoval jeho právnik v rovnakom čase, ako sa dostala do médií.

Bernie Ecclestone a Vladimir Putin. Čítajte viac Je to čestný muž. Bývalý šéf formuly 1 velebí Putina

„Myslím si, že som mal mať viac podpory, pretože na ukončenie môjho kontraktu neboli právne dôvody. Rozplynul sa mi sen.“

Mazepinov otec Dmitrij, spolumajiteľ Uralkali, má blízke prepojenia na ruského prezidenta Vladimira Putina. Mladý pretekár na otázky ohľadom situácie na Ukrajine odpovedal vyhýbavo:

„Tí, ktorí nežijú v tejto časti sveta alebo sa tu nenarodili, vidia konflikt len čiastočne. My v Rusku a na Ukrajine ho vidíme na viacerých úrovniach.“

Rusko, formula Čítajte viac F1 opúšťa Rusko. Ecclestone: Trest? Putinovi na pretekoch nezáleží

Len pár hodín po jeho vyjadreniach sa meno Nikitu Mazepina a jeho otca Dmitrija Mazepina objavilo na najnovšom sankčnom zozname, ktorý zverejnila Rada Európskej únie.

Rada tento krok zdôvodnila tým, že Mazepin starší je ako šéf spoločnosti Uralkali zapojený do hodpodárskych odvetví, ktoré poskytujú podstatný zdroj príjmov vláde Ruska, ktorá je zodpovedná za anexiu Krymu a destabilizáciu Ukrajiny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Uralkalij #vojna na Ukrajine #Nikita Mazepin