Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ikonické Ferrari Schumachera je na predaj. Milión stačiť nebude

Bola to tretia sezóna Michaela Schumachera v tíme Ferrari a s novým monopostom F300 mal preháňať McLareny Miku Häkkinena a Davida Coultharda.

02.03.2022 14:22
Michael Schumacher Foto:
Michael Schumacher v časoch najväčšej slávy.
debata

Ikonická formula je teraz na predaj v súkromnej aukcii, pričom jej vyvolávacia cena sa začína na 4,9 milióna dolárov. A čím je tento monopost výnimočný?

Lewis Hamilton, Carlos Sainz Čítajte viac Poď do Ferrari, kričia na Hamiltona. Nikdy sa nedozvie, prečo zaň nejazdil

Schumacher v ňom vybojoval jedno z najpamätnejších víťazstiev vo formule 1. Bolo to na Veľkej cene Maďarska, do ktorej Nemec odštartoval ako tretí za Häkkinenom a Coulthardom.

Vďaka dobrej tímovej stratégii a umeniu Schumachera za volantom napokon preťal Nemec cieľovú čiaru prvý s náskokom deviatich sekúnd.

Najlepšia desiatka v sezóne F1 podľa jazdcov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Mick Schumacher (Haas).

„Bolo to jedno z najemotívnejších víťazstiev. Tím zvolil správnu stratégiu, aj keď som si spočiatku nebol istý, či nám plán vyjde,“ povedal vtedy Schumacher.

V roku 1998 sa napokon titulu majstra sveta vo Ferrari nedočkal. Jeho chvíle prišli v rokoch 2000 až 2004, keď vybojoval päť triumfov za sebou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari #Michael Schumacher