Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIA má prvého neeurópskeho prezidenta. Todt hovoril o Schumacherovi

Novým prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) sa stal Mohammed Ben Sulayem zo Spojených arabských emirátov.

17.12.2021 14:28
Mohammed Ben Sulayem Foto:
Mohammed Ben Sulayem medzi jazdcami Nasserom Al Attiyahom a Mathieuom Baumelom.
debata

Po 12 rokoch nahradí vo funkcii Francúza Jeana Todta.

Šesťdesiatročný Ben Sulayem sa stal prvým neeurópskym šéfom FIA. V hlasovaní dostal od delegátov 61,62 % hlasov. Britský protikandidát Graham Stoker presvedčil 36,62 % voličov.

Todt si pri svojej rozlúčkovej reči zaspomínal hlavne na ikonu formuly 1 Michaela Schumachera.

Michael Schumacher Čítajte viac Schumacher sa nezotaví, tvrdí neurológ. Po návšteve prehovoril aj Todt

Spája ich aj úspešná spolupráca vo Ferrari. Je jedným z mála priateľov rodiny legendy, ktorá ho navštevuje pri zotavovaní sa z vážneho zranenia spred ôsmich rokov.

„Chýba mi tu medzi nami. Je súčasťou môjho života a vždy ňou bude. Spoločne sme vybudovali veľa a spoločne sme i trpeli. To nás urobilo silnejšími,“ povedal podľa DPA 75-ročný Todt.

TV Pravda: Šéf FIA Jean Todt pri návšteve Bratislavy hovoril aj o Michaelovi Schumacherovi (vysielané 31. 5. 2019)
Video

Spomenul voľby pred 12 rokmi: „Každý kandidát si mohol pozvať šiestich ľudí na podporu. Mal som so sebou troch ľudí: moju manželku, Michaela a môjho sna. Nikdy na to nezabudnem.“

Na post riaditeľa FIA prišiel z Ferrari. Tam robil riaditeľa v čase, keď nemecký pilot získal päť titulov svetového šampióna v rokoch 2000–2004.

Lewis Hamilton Čítajte viac Nový šéf FIA sa s tým nepára. Potrestá Hamiltona?

Médiá spájajú Todta s návratom do stajne z Maranella, podľa denníka Corriere della Sera by sa mohol stať jej superkonzultantom.

Pozícia by mohla byť podobná tej, ktorú zastával v Mercedese Niki Lauda. Šéf tímu Mattia Binotto nedávno označil tieto slová za špekulácie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Jean Todt #Mohammed Ben Sulayem