Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadá sa Toto! Šéf Mercedesu sa z ničoho nič vyparil. Hádajte, kde ho našli

Toto Wolff, šéf stajne Mercedes, je postavička. Medzi fanúšikmi nemeckého tímu F1 milovaná, inde ju nenávidia. Majú ju za šampióna zákulisných ťahov. A grafomana, ktorý neprestajne posiela svoje sťažnosti a podnety vedeniu seriálu.

13.12.2021 15:30 , aktualizované: 15:47
Toto Wolff Foto:
Toto Wolff. Po pretekoch a na nočnej párty v Abú Zabí.
debata (5)

Aj počas Veľkej ceny Abú Zabí patril Wolff medzi najsledovanejšie postavy. Zábery na 49-ročného Rakúšana so slúchadlami na ušiach sú pravidelnou vsuvkou počas každých pretekov. Keď sa mu niečo nepozdáva, neváha ich zahodiť. Ako napríklad pred týždňom v Katare.

Počas rozhodujúcich chvíľ v Abú Zabí však bol úplne bezmocný. Pred posledným kolom iba stihol povedať do vysielačky šéfa podniku – Michaela Masiho – že to, čo urobil, nie je správne. Odpoveď znela, „toto sú preteky, Toto“

Po tom, ako Max Verstappen v poslednom kole bravúrne obehol Lewisa Hamilton a zaistil pre Red Bull Racing majstrovský titul, sa po Wolffovi zaľahla zem. Nepreriekol ani slova. Odmietol sa ku všetkému vyjadrovať, dokonca zrušil aj tlačovú konferenciu, ktorá bola v pláne.

VC ako zo sna. Pozrite si ju na fotografiách Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Rozhodujúci predbiehací manéver, po ktorom...

Novinári ho zastihli až v neskorých večerných hodinách, keď odchádzal od stewardov s dvomi zamietnutými sťažnosťami. „Nebudem nič hovoriť,“ odvrkol. Mercedes následne na sociálnej sieti potvrdil, že jeho boj za zvrátenie konečných výsledkov sa neskončil a odvolá sa.

No a čo Wolf?

Ak si myslíte, že celú noc civel do stropu a rozmýšľal, čo sa to práve stalo, tak sa veľmi mýlite. Vplyvný muž sa rozhodol, že pochmúrne myšlienky zaženie v jednom z nočných podnikov v Abú Zabí. Mercedes síce prišiel o titul pre Hamiltona štyri zákruty pred cieľom, ale rozhodol sa, že Pohár konštruktérov pre najúspešnejší tím poriadne oslávi.

A Toto sa poriadne odviazal. Pozrite si video. V Mercedese to naozaj nevyzeralo ako na kare. Alebo vtrhol vari Wolff na majstrovskú párty Red Bullu a poriadne to s ním oslávil?

Hamilton pasujú za rytiera

Lewisa Hamiltona v stredu pasujú vo Winsdorskom zámku za rytiera. Jazdec formuly 1 je jeden z najúspešnejších britských športovcov v histórii a k pasovaniu prichádza po kontroverznej VC Abú Zabí, kde ho o možnosť prekonať v počte titulov Michaela Schumachera pripravil Max Verstappen.

Do nedeľných pretekov vstupovali obaja jazdci s rovnakým počtom bodov, pričom pretekár Mercedesu prakticky stále viedol.

Pár kôl pred finišom však muselo na dráhu vyjsť bezpečnostné vozidlo pre haváriu Nicolasa Latifiho. Safety car zmazal rozdiely a preteky reštartoval na jedno kolo, v ktorom jazdec Red Bullu s čerstvejšími pneumatikami predbehol Hamiltona a získal svoj prvý majstrovský titul.

Čo (možno) neviete o Verstappenovi a Hamiltonovi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Maxa Verstappena posadil otec Jos, bývalý...

Tesne pred reštartom a počas neho došlo k dvom sporným momentom. Najprv vedenie pretekov pustilo pred safety car len tých jazdcov o kolo pozadu, ktorí boli medzi prvým Hamiltonom a druhým Verstappenom.

Pri reštarte sa zasa Holanďan dostal na moment pred Brita niekoľko sekúnd predtým, ako jazdec Mercedesu naplno zrýchlil.

Vedenie nemeckého tímu neuspelo so sťažnosťou voči týmto dvom incidentom pred traťovými komisármi a už ohlásilo, že sa plánuje odvolať na vyššiu inštanciu. Informovala agentúra AP.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #VC Abú Zabí #Toto Wolff