Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opice a gorily. Po futbalistoch to schytáva na sociálnych sieťach aj Hamilton

Všetko to, čo nasleduje po jeho 99. triumfe v seriáli formuly 1 si zrejme predstavoval inak.

19.07.2021 13:48
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata (16)

Britský pretekár Lewis Hamilton zažíva odvrátenú stránku popularity. Po tom, ako v nedeľu vyradil z pretekov veľkého rivala Maxa Vertappena, sa na sociálnych sieťach spustila búrka nevôle. A medzi kritický hlasmi sa našlo aj zopár hlúpych. Ich autori používali pri nich emotikony opíc a goríl. Narážali nimi na tmavú pokožku hviezdneho jazdca.

APTOPIX Britain F1 GP Auto Racing Čítajte viac Hamilton zostrelil Verstappena, potom oslavoval. V Red Bulle šalejú

Pochopiteľne, tím Mercedes, vedenie F1 a Medzinárodná automobilová federácia (FIA) ich ostro odsúdili v spoločnom stanovisku:

„Títo ľudia nemajú miesto v našom športe a za svoje konanie by mali niesť dôsledky. F1, FIA, piloti aj tímy budujú rozmanitosť a inklúziu v športe, musíme poukázať na tieto neprípustné prípady online útokov a eliminovať ich.“

Niečím podobným si museli prejsť aj traja anglickí futbalisti, ktorí vo finále ME proti Taliansku nepremenili svoje pokutové kopy. Na ich obranu sa ihneď postavili aj politické špičky, princ William i anglická futbalová asociácia.

Hamilton aj anglickí futbalisti počas svojich súťaží zdieľajú gesto hnutia Black Live Matters, ktoré vzniklo po násilnej smrti Afroameričana Georgea Floyda vlani. Paradoxne, počas kľačania pred futbalovými zápasmi, skupina anglických fanúšikov toto konanie vypískala.

Pred pretekmi F1 zvykol kľačať aj Hamilton.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Veľkej Británie