Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie pre šoférov. Bratislavou sa preháňal monopost F1

Po 14 rokoch rozozvučal monopost formuly 1 ulice Bratislavy. Tím Red Bull nakrúcal v piatok predpoludním video na ulici Mlynské nivy a popoludní na Starom moste. Obe miesta boli pre dopravu uzavreté.

23.04.2021 10:59 , aktualizované: 19:29
debata (5)
Monopost Red Bull RB7 pred Bratislavským hradom. Foto: Dan Vojtěch / Red Bull Media House
Red Bull, Bratislava Monopost Red Bull RB7 pred Bratislavským hradom.

Podľa charakteristickej prilby s motívom škótskej vlajky sedel za volantom monopostu RB7 z roku 2011, no s aktuálnym farebným prevedením, David Coulthard.

Bývalý pretekár sa objavil v stredu s formulou na Karlovom moste v Prahe, o deň neskôr sa rakúsky tím presunul na južnú Moravu.

Red Bull RB7 Čítajte viac Rozozvučal Sitinu a už aj Karlov most. Red Bull prevetral formulu v Prahe

„V tejto chvíli vám vieme povedať, že unikátny projekt je vo fáze intenzívnych príprav a všetko sa včas dozviete, ak budete pozorne sledovať www.redbull.sk/f1,“ informovala o návšteve Slovenska Dominika Gadušová, riaditeľka pre komunikáciu v Red Bulle.

Slovenský profil spoločnosti na instagrame vo štvrtok večer zverejnil video zo skladu s dvoma monopostmi a kamiónom s označením miesta Malacky.

V piatok ráno už na fanúšikovských profiloch na sociálnych sieťach pribúdali snímky formuly pri Bratislavskom hra­de.

Pri natáčaní videa na ulici Mlynské nivy trvali obmedzenia približne polhodinu, dopravu odkláňala polícia. Na chodníkoch sa objavili desiatky zvedavcov.

Pozrite si video Pravdy z ulice Mlynské nivy

Video

"Red Bull často zahaľuje natáčanie podobných videí tajomstvom, veľa neviem ani o tejto akcii. Sledujem aktualizácie na slovenskej stránke o formule 1 a informácie dopravného podniku. Vďaka tomu som sa sem prišiel pozrieť.

Ten zvuk je úžasný, toto bola éra, keď ste ešte na preteky efjednotky potrebovali štuple do uší," povedal Bratislavčan Roman o osemvalcovom monoposte ešte spred tzv. hybridnej éry kráľovnej motoršportu.

Bol jedným z hlúčika približne štyridsiatky ľudí pri výškovej budove banky. Nechýbali ani priaznivci vo farbách úspešnej stajne.

Pohľad z výšky na prejazd monopostu:

Video

„Je to Coulthard? Myslím si, že prilba hovorí za všetko. Pôjdem sa pozrieť aj k mostu, podľa času uzavretia by sme mohli vidieť viac,“ reagoval ďalší priaznivec.

Bolo to tak, monopost sa popoludní ukázal fanúšikom aj na Starom moste. O obmedzeniach predtým informoval Dopravný podnik Bratislava.

Red Bull potešil fanúšikov aj na Starom moste:

Video

Päťdesiatnik Coulthard, niekdajší pilot tejto stajne a víťaz 13 veľkých cien, je dlhšie súčasťou podobných akcií. V júni 2007 ešte ako aktívny jazdec otvoril tunel Sitina.

Monopost s označením RB2 bol prvým vozidlom, ktoré si oficiálne vyskúšalo jazdu diaľničným tunelom.

Monopost Red Bull RB7 na nádvorí pred... Foto: Dan Vojtěch / Red Bull Media House
Red Bull RB7, Bratislava Monopost Red Bull RB7 na nádvorí pred Bratislavským hradom.

Vettelova zbraň

Model, ktorý zavítal do Bratislavy, sa spája predovšetkým s menom Sebastian Vettel. Nemecký pretekár, momentálne pôsobiaci v stajni Aston Martin, si v ňom vybojoval druhý zo svojich štyroch titulov v Red Bulle.

S motorom Renaultu RS27 V8 získal tím v spomínanom ročníku v konštruktérskom šampionáte 650 bodov (priemer na jedny preteky 34,21 bodu), najviac zo svojich majstrovských se­zón.

Zábery monopostu z nádvoria Bratislavského hradu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Red Bull Slovensko (@redbullsk)

5 debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #motorizmus #F1 #David Coulthard