Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes sa k striebornej nevrátil. Alonsova zbraň má francúzsku trikolóru

Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton sa pokúsi prekonať Michaela Schumachera v počte majstrovských titulov opäť v čiernom monoposte.

02.03.2021 15:16
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Ako sa očakávalo, stajňa sa v novej sezóne, ktorá odštartuje posledný marcový víkend v Bahrajne, k pôvodnej striebornej farbe nevrátila.

Mercedes lakovaním upozorňuje na problémy s rasizmom. Zatiaľ čo vlani tím podľa slov britského pretekára bojoval za rovnosť, pri modeli W12 je to rozmanitosť. Hamilton je veľký podporovateľ kampane Black Lives Matter.

„Vlani sme sa rozhodli zmeniť tradičnú striebornú farbu na čiernu a bol to dobrý krok. Sme hrdí na to, aký to zanechalo silný odkaz,“ citovala agentúra DPA slova šéfa tímu Mercedes Totta Wolffa. Stajňa zabojuje o ôsmy triumf v Pohári konštruktérov za sebou.

Kolegom sedemnásobného šampióna Hamiltona zostáva Fín Valtteri Bottas. Pozrite si výber príspevkov zo sociálnych sietí tímu.

Odhalili aj monopost Alpine

Z Renaultu sa stal tím Alpine. Jeho prvý monopost dostal pomenovanie A521. Podľa správy tímu kombinácia reprezentuje farby francúzskej ako aj britskej vlajky s dominujúcou modrou farbou, menej je červenej a najmenej bielej. Je to aj historická pretekárska farba Alpine.

Jazdeckú zostavu tvoria navrátilec Fernando Alonso a Francúz Esteban Ocon.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alpine F1 Team (@alpinef1team)

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Fernando Alonso #Valtteri Bottas