Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy pre Jantar Team. Pabiška: Odhryzol som ďalšie sústo

Obaja jazdci Jantár Teamu dokončili 3. etapu Rely Dakar 2021, ktorá sa išla prevažne v piesku a piesočných dunách v okolí Wadi Ad-Dawasiru a bola plná rýchlych pasáží.

05.01.2021 14:21
Jantar Dakar Foto:
Jantar Team na Dakare 2021.
debata

Etapa merala 629 kilometrov, z ktorých 403 km jazdci absolvovali v pretekárskom tempe. Prvý z tímu dorazil do cieľa David Pabiška a patrilo mu priebežné etapové 47. miesto.

„Dneska som nasadil svoje tempo, ale čoskoro som dostihol štvorkolky, ktoré prášili a nedalo sa za nimi poriadne ísť. Motorka mala dnes značný nedostatok vo výkone, pretože mi to na pláňach išlo maximálne 130 km/h a neustále som musel radiť päťku a šestku hore-dole. Ale ďalší deň je za nami, odhryzol som ďalšie sústo a ideme ďalej,“ povedal v cieli Pabiška.

So stratou necelých 21 minút na Davida dokončil rýchlostný test Rudolf Lhotský na 60. priečke.

"Dneska to pre mňa bolo trochu trápenia. Na planinách mi všetci súperi odchádzali, pretože motorka neťahala, rovnako ako Davidovi. Začalo sa dnes hovoriť o nekvalitnom benzíne a niektorí mali zanesené palivové filtre, tak uvidíme, čo s tým v bivaku urobíme.

Stratil som tým dneska asi pár miest, ale stále hovorím, že je to len začiatok. Dneska som trochu viac unavený, takže skúsim ísť skôr spať a pripraviť sa na zajtrajšok, ktorý bude hrozne dlhý," reagoval Lhotský.

V celkovom hodnotení obaja jazdci stratili, keď Pabiška je na 45. pozícii a Lhotský klesol na 56. priečku. V kategórii Original by Motul sa Lhotský celkovo drží na 10. mieste a Pabiška je stále 6.

V stredu čaká na jazdcov úctyhodná porcia 856 kilometrov, keď sa celý dakarský konvoj presunie do Rijádu. Meraný test bude dlhý 337 kilometrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #motorizmus #Dakar 2021 #Jantar Team