Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K elite sa pridá ako šampión. Mick Schumacher si vybojoval titul v F2

Nemec Mick Schumacher oslávil čerstvý prestup do elitnej majstrovskej série formuly 1 ziskom titulu v MS F2. Syn sedemnásobného majstra sveta a majiteľa 91 víťazstiev v efjednotke Michaela Schumachera sa v cieli posledných pretekov sezóny v Bahrajne neubránil emóciám.

06.12.2020 14:59
Abu Dhabi F2 Test Drive Schumacher Foto: ,
Mick Schumacher.
debata

Keď pretekár Prema Powerteam po prejazde cieľom vystúpil z automobilu, na pár sekúnd pokľakol s rukou nad hlavou.

V posledných pretekoch sezóny obsadil až 18. miesto, ale zajazdil najrýchlejšie kolo a v celkovom sumáre nazbieral o 14 bodov viac ako druhý v celkovom poradí Brit Callum Ilott.

„Nemám slová. Je to čosi úžasné,“ uviedol Mick Schumacher.

Neskôr objal členov svojho tímu a tiež Sabine Kehmovú, agentku a blízku rodinnú priateľku Schumacherovcov.

„Cítim sa ohromený. Možno to potrvá niekoľko dní, kým sa neponorím späť do tradičného kolobehu života,“ doplnil Mick Schumacher.

Americký tím formuly 1 Haas sa pred pár dňami dohodol na viacročnej zmluve s talentovaným Nemcom, ktorý sa v budúcej sezóne stane jeho kmeňovým jazdcom.

Syn legendárneho Michaela Schumachera preberie rodinnú štafetu v efjednotke po približne ôsmich rokoch. Jeho otec ukončil kariéru v roku 2012.

O rok neskôr utrpel na lyžovačke nehodu s fatálnymi zdravotnými dôsledkami a odvtedy sa neukazuje na verejnosti. Jeho syn však pokračuje v rodinnej tradícii rýchlosti na štyroch kolesách.

Najkrajšie monoposty v histórii (PlanetF1) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Brawn BGP001 (2009).
debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Schumacher #F2