Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viem, ako je na tom Schumacher. Mám informácie, tvrdí Massa

Mali k sebe blízko. Vo Ferrari boli v roku 2006 tímoví kolegovia, mimo trate ich spájalo priateľstvo. Felipe Massa navštívil Michaela Schumachera v nemocnici v Grenobli niekoľko týždňov po Nemcovom vážnom úraze na lyžiach.

24.05.2020 07:16
Felipe Massa, Michael Schumacher Foto: ,
Felipe Massa (vpravo) s Michaelom Schumacherom.
debata (2)

„Verím, že je silný, prebudí sa a bude žiť ako predtým,“ hovoril Brazílčan necelé tri mesiace po nešťastí.

Sedemnásobný šampión formuly 1 sa síce z kómy prebudil, ale jeho zdravotný stav rodina drží v tajnosti. Ako píšu s obľubou zahraničné médiá, „ide jedno z najväčších tajomstiev vôbec“.

Náročná fáza

Massa patrí medzi hŕstku ľudí, ktorí majú k Schumacherovej rodine bližšie, ale z úcty k nej i najúspešnejšiemu jazdcovi v histórii F1 zostáva diskrétny.

„Viem, ako na tom je, mám informácie,“ povedal pre Fox Sports. „Vždy sme mali blízky vzťah, s Michaelovou manželkou Corinnou už menej, pretože na veľké ceny veľmi nechodila,“ doplnil.

„Vieme, že nie je v ľahkej situácii, to je najdôležitejšia vec. Prechádza náročnou fázou, musíme to rešpektovať a taktiež aj rodinu. Tá nechce poskytovať správy o Michaelovom zdravotnom stave, prečo by som to mal urobiť ja?“ pýtal sa Massa.

Uvidí syna na trati?

Dodal tiež, že každý deň sa za Schumachera modlí. „Snívam o tom, že sa jeho stav zlepší a vráti sa na okruhy. Predovšetkým teraz, keď jazdí jeho syn, ktorého by mohol sprevádzať a povzbudzovať. Modlím sa, aby ten deň nastal,“ dodal už bývalý pretekár F1.

Schumacher, víťaz rekordných 91 pretekov, do pretekárskeho dôchodku definitívne odišiel na konci sezóny 2012.

V nedeľu 29. decembra 2013 utrpel pri lyžovaní vo francúzskych Alpách vážne zranenie hlavy. Odvtedy sa na verejnosti neobjavil. Jeho manželka dala zmeniť časť rodinného sídla vo švajčiarskom Glande na kliniku, ktorá zabezpečuje prítomnosť špecialistov i rodiny.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Felipe Massa #Michael Schumacher