Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé preteky po pauze? Bude to chaos, tvrdí hviezda F1

Austrálsky pilot F1 Daniel Ricciardo je presvedčený, že prvé preteky seriálu MS po dlhej pauze spôsobenej koronakrízou budú poriadne chaotické.

09.05.2020 14:59
Ricciardo Foto:
Jazdec Renaultu Daniel Ricciardo.
debata

Tridsaťročný jazdec Renaultu sa domnieva, že sa dlhá pauza odrazí v množstve jazdeckých chýb a kolízií.

„Bude to chaos, dúfam, že kontrolovaný. Jazdci vyšli z cviku, bude tam veľa emócií, veľkého nadšenia. Niektorí budú zvládať adrenalín lepšie, ďalší horšie. Bude možné vidieť veľa zaujímavých situácií, som si istý,“ citovalo Ricciarda Rádio BBC.

Podobný názor má aj šéf tímu F1 Red Bull Christian Horner. Ten tvrdí, že v úvode novej sezóny bude na okruhoch veľa havárií. Aj podľa neho piloti vyšli z cviku, keďže prvých desať veľkých cien zrušili pre pandémiu koronavírusu.

Seriál by mal odštartovať 5. júla VC Rakúska. O týždeň neskôr by sa na Red Bull Ringu v blízkosti Spielbergu mala uskutočniť ďalšie podujatie. Všetky preteky budú bez prítomnosti divákov.

Hamilton sa teší

Majster sveta v F1 Lewis Hamilton sa už nevie dočkať oneskoreného štartu novej sezóny MS. Bez účasti divákov to podľa neho nebude ideálne, no stále lepšie ako nútene pauzovať pre koronakrízu. Formula 1 by sa mala rozbehnúť v júli, pandémia znemožnila zorganizovať prvých desať podujatí sezóny.

„Neviem odhadnúť, ako si to fanúšikovia užijú pred televíznymi obrazovkami. Ale je to lepšie ako nič. Čím viac priaznivcov je priamo na okruhoch, tým je atmosféra lepšia. Teraz to bude až veľmi prázdne,“ povedal šesťnásobný svetový šampión vo videorozhovore pre jeho tím Mercedes.

Majster sveta F1 v sezóne 2019 Brit Lewis... Foto: TASR/AP, Luca Bruno
Lewis Hamilton Majster sveta F1 v sezóne 2019 Brit Lewis Hamilton.

Seriál by mohol odštartovať 5. júla VC Rakúska. O týždeň neskôr by sa na Red Bull Ringu v blízkosti Spielbergu malo uskutočniť ďalšie podujatie. Všetky preteky budú bez prítomnosti divákov. Očakáva sa, že bez divákov by sa malo jazdiť minimálne do septembra.

„Pretekanie mi chýba. Ja si nepamätám, že by som niekedy šesť týždňov strávil na jednom mieste. Dostával som veľa správ od ľudí z celého sveta, ktorým chýbalo, že nemôžu sledovať svetový šport. Ukazuje to, aký je šport pre ľudské životy dôležitý. Zomklo nás to,“ dodal 35-ročný Brit.

debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #Daniel Ricciardo #koronavírus