Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pradedko Ecclestone sa dočká syna. Odkúpil by F1 späť?

Staré známe - každý má toľko rokov, na koľko sa cíti - naňho pasuje dokonale. Bývalému dlhoročnému promotérovi formuly 1 Berniemu Ecclestonovi ťahá na deväťdesiatku a keďže obchodné aktivity už nemá také rozbehnuté ako voľakedy, dôchodok si užíva plnými dúškami.

03.04.2020 10:50
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone s manželkou Fabianou na Veľkej cene Singapuru 2014.
debata

Viaceré zahraničné médiá informovali o tom, že čiperný Brit sa stane štvrtýkrát otcom! Podľa švajčiarskeho denníka Blick čaká jeho 43-ročná brazílska manželka Fabiana syna. Pár spolu žije na farme neďaleko Sao Paula. Zoznámili sa na tamojšej veľkej cene F1, pracovala ako jej viceprezidentka marketingu. Vzali sa v auguste 2012.

„Áno, narodí sa v lete. Dúfam, že sa čoskoro naučí hrať backgammon,“ spomenul obľúbenú stolovú hru, ktorej často holdoval aj v zákulisí pretekov.

„Je na tom niečo neobvyklé? Nejaký čas nemám prácu, tak som mal dosť času na tréning,“ vtipkoval o novinke pre Daily Mail.

Porozprával aj o svojom živote v čase zúriaceho koronavírusu.

„Stále mám čo robiť. Veľa som sa naučil o správaní sliepok, ktoré robia na mojej terase všeličo. Ráno posielam priateľov do stodoly pozbierať vajíčka na raňajky. Teraz to robím sám, pretože nás nikto nemôže navštíviť,“ povedal Ecclestone.

Tromfol aj Jaggera

Z predchádzajúcich manželstiev (s Ivy a Slavicou) má tri dcéry – Deborah (65 rokov), Tamaru (35) a Petru (31). Je dedkom aj pradedkom.

Svetovým rekordérom sa však Ecclestone nestane, jeden Američan sa stal otcom ako 96-ročný. Medzi slávnymi osobnosťami však jednoznačne vedie. Hollywooska legenda Clint Eastwood mala pri príchode potomka na svet 66 rokov, Ecclestonov priateľ, hudobník Paul McCartney 61. Bernie prekonal aj ďalšieho priateľa z hudobného sveta Micka Jaggera. V decembri 2016 sa stal znovu otcom ako 73-ročný.

Ecclestone sa už skôr vyjadril k aktuálnej situácii v F1, ktorá si vyžiadal osem preložených alebo zrušených veľkých cien. Sezónu, ktorá má najskôr začať v polovici júna, by najradšej celú zrušil. Neskôr svoje myšlienky rozvinul.

V mrazoch sa pretekať nedá

Koronavírus vraj môže napáchať v šampiónate veľké škody. Tímy majú" momentálne „letnú“ prestávku .{target:_blan­k}":[https://sport.pravda.sk/…ve-pravidla/] a čakajú na ďalšie správy od Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) a vedenia F1. O rok sa posunulo aj zavedenie nových pravidiel.

Bernie Ecclestone si udržiava nadštandardné... Foto: SITA/AP, Alexei Nikolsky
Putin a Ecclestone Bernie Ecclestone si udržiava nadštandardné vzťahy aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

"Aj keby sa situácia dostala do normálu do šiestich mesiacov, pre F1 nebude jednoduché zorganizovať preteky. Nie je to také jednoduché ako napríklad zasadiť rastlinu. Musíte prehovoriť promotérov, aby podstúpili risk a zorganizovali preteky, aj keď nevedia, či to bude možné aj s účasťou divákov. A pri teplote mínus 10 stupňov nemôžete pretekať…

Okrem toho majú ľudia aj dlhodobejšie plány a nezobudia sa ráno len tak, že dnes pôjdeme na okruh Silverstone alebo hocikde inde. Keď tímy nemajú príjmy z pretekov a musia platiť svojich zamestnancov, nie je to jednoduché," povedal Ecclestone pre Daily Mail.

Výdavky sa pre pandémiu koronavírusu ako prvý odhodlal škrtať McLaren. Očakáva sa, že na znižovanie nákladov budú musieť pristúpiť aj ďalšie stajne.

Ecclestone tiež opisoval niekdajšie osobnejšie vzťahy s tímami. „Keď mali problémy, nechal som im čas na to, aby si vyrovnali záväzky. Niekedy sme ich dokonca od nich ‚zabudli‘ prijať… Dnes by to bolo nepredstaviteľné, hovoríme o úplne iných čiastkach a žijeme v odlišnom svete,“ povzdychol si.

Súčasný vlastník, americká spoločnosť Liberty Media, je momentálne bez príjmov od promotérov, televíznych spoločností či sponzorov.

„Na čele je John Malone, ktorý je veľmi dobrý obchodník a bude sa zaoberať otázkou, či formulu 1 potrebuje,“ zamyslel sa Ecclestone.

Na otázku, či by slávnu značku odkúpil naspäť, odpovedal: „To je bez šance.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernie Ecclestone #koronavírus