Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skeptik z Red Bullu: Najlepšie by bolo, keby sa Verstappen nakazil už teraz

Čo na srdci, to na jazyku. Poradca tímu Red Bull Helmut Marko svojimi výrokmi už viackrát rozpútal vo svete formuly 1 vlnu diskusií. Podľa bývalého jazdca by mala pretekárska hviezda Max Verstappen výhodu, keby sa infikovala koronavírusom teraz.

27.03.2020 08:00
Helmut Marko, Max Verstappen Foto: ,
Poradca tímu Red Bull Helmut Marko s Maxom Verstappenom.
debata

Azda najväčším Markovým snom je urobiť z Holanďana najmladšieho šampióna v histórii. Nevzdáva sa ho ani dnes – uprostred zúriacej pandémie, keď stále hrozí aj scenár, že sa seriál vôbec neuskutoční. V rozhovore pre Kronen Zeitung sa zdôveril, že si s Verstappenom často telefonuje a mladík netají veľké obavy z infikovania.

„Najlepšie by bolo, keby sa Max nakazil hneď teraz. V 22 rokoch preňho koronavírus neznamená veľké riziko a neskôr by by mal väčšiu šancu v boji o majstrovský titul, ak by sa stal dovtedy imúnnym,“ odkazoval aj na kondíciu vrcholového športovca 76-ročný Marko. Rakúšan sa už pred týmito slovami nechal počuť, že opatrenia proti koronavírusu sú prehnané.

„Je to chrípka, väčšinou zomierajú starí ľudia, ktorí sú už chorí,“ povedal. Porozprával aj o svojom trávení času a pochválil sa, že je v dobrej forme. Predpoludním je v kancelárii, popoludní pracuje tri hodiny v lese.

„Našťastie máme špičkovú zdravotnú starostlivosť, dávam si pozor len na to, aby som sa nezranil motorovou pílou. Nechcem sa dostať do nemocnice, ktorá je teraz najnebezpečnejším miestom,“ povedal. Verí, že po Veľkej noci sa život vráti do normálu.

Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton sa nedávno posťažoval, že stále veľa ľudí sa správa v boji s pandémiou nezodpovedne a vystavuje riziku iných. Na sociálnych sieťach ubezpečil fanúšikov, že nie je nakazený, aj keď nedávno na jednej z fotografii pózoval s britským hercom Idrisom Elbom. Toho neskôr pozitívne testovali na ochorenie Covid-19.

Sezóna F1 sa začne najskôr v polovici júna.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Helmut Marko