Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to naša povinnosť. McLaren hlási nakazeného a odstupuje

Stajňa F1 McLaren stiahla celý svoj tím z Veľkej ceny Austrálie. K tomuto kroku pristúpila po tom, ako jeden z členov tímu mal pozitívny test na nový koronavírus. Úvodné podujatie sezóny v Melbourne tak organizátori s vysokou pravdepodobnosťou zrušia.

12.03.2020 13:14
Hamilton, Foto: ,
Lewis Hamilton v monoposte McLaren-Mercedes počas majstrovskej sezóny 2008.
debata

Infikovaný člen britskej stajne putoval do karantény, McLaren sa nezúčastní na úvodných pretekoch novej sezóny v Melbourne „z preventívnych dôvodov“.

"Po tom, čo sa u neho začali prejavovať symptómy, sa sám zavrel do izolácie. Teraz sa ho ujmú miestni lekári.

Cítime povinnosť sa stiahnuť z víkendových pretekov, máme zodpovednosť pred zamestnancami McLarenu i širokou rodinou F1," uviedol tím vo svojom stanovisku, z ktorého citovala agentúry AFP a AP.

Zástupcovia tímu informovali Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) o odstúpení z VC Austrálie deň predtým, ako sú v Albert Parku naplánované prvé tréningy. V sobotu sa má uskutočniť kvalifikácia a v nedeľu od 6.10 SEČ hlavné preteky.

Pilot Mercedesu a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton vo štvrtok skritizoval vedenie efjednotky za to, že v súčasnej situácii, keď po celom svete rušia športové podujatia, stále plánuje konanie VC Austrálie.

„Som veľmi, veľmi prekvapený, že tu sme. Je super, že môžeme mať preteky, ale je to šokujúce, že tu všetci sedíme v tejto miestnosti,“ povedal počas tlačovej konferencie.

„Celý svet reaguje na túto situáciu, prerušili NBA, ale F1 stále pokračuje. Je tu množstvo fanúšikov, viacero starších ľudí, je to znepokojujúce pre všetkých naokolo a aj pre mňa.“

V Austrálii dosiaľ potvrdili vyše 130 prípadov nákazy koronavírusom, ktorý si tam zároveň už vyžiadal tri ľudské životy.

Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov „Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE“ celosvetovo vo štvrtok na obed zvýšil na 4717, v 125 krajinách sveta ho diagnostikovali u 127.749 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #McLaren #VC Austrálie