Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verstappen zavelil do boja: Hamilton je veľmi dobrý, ale nie je Boh

Holandský pilot formuly 1 Max Verstappen má za sebou najlepšiu sezónu vo svojej kariére. V roku 2019 stál trikrát na najvyššom stupienku, dosiahol vôbec prvé pole position a v celkovom poradí jazdcov obsadil tretiu priečku za oboma pretekármi Mercedesu.

06.02.2020 16:09
Max Verstappen, Lewisom Hamiltonom Foto: ,
Max Verstappen pred Lewisom Hamiltonom.
debata

Rodák z belgického Hasseltu má však vždy tie najvyššie ambície. V nasledujúcom ročníku chce zabojovať o majstrovský titul a ukončiť dominanciu Mercedesu na čele s Lewisom Hamiltonom.

Na otázku či môže zdolať šesťnásobného majstra sveta Max Verstappen odpovedal: „Áno. Samozrejme, veľa záleží na kvalite auta. Lewis je veľmi dobrý, určite jedným z najlepších, ale nie je Boh. Možno je Boh s ním, ale on nie je Boh,“ povedal 22-ročný jazdec Red Bullu, ktorého cituje aj portál BBC.

V predošlej sezóne ukázal Verstappen svoje kvality najmä na brazílskom Interlagose, kde dvakrát suverénne predbehol Hamiltona. Lepšie sa popasoval aj s daždivými pretekmi v Nemecku, kde dokázal triumfovať.

Podľa Holanďana bude v nasledujúcej sezóne dôležité vyvinúť tlak na Hamiltona, čo by mohlo viesť k drobným chybám zo strany britského pilota.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Testing

Príspevok, ktorý zdieľa Max Verstappen (@maxverstappen1),

„Keď viete vyvinúť tlak na lídra, je to pre neho oveľa ťažšie. Ak nie je pod tlakom, môže jazdiť na 97–98 % a nikdy nespraví chybu, možno počas jedného z 22 víkendov. Ak začneme sezónu s odstupom do dvoch desatín sekundy na lídra, tak môžeme na neho vyvíjať tlak,“ vyjadril sa Verstappen.

Verstappen verí, že sa Red Bull s pohonnou jednotkou Honda dokáže priblížiť Mercedesu a súperiť s ním. Začiatkom roka sa s rakúskym tímom dohodol na novej zmluve, ktorá vyprší v roku 2023. S odstupom niekoľkých týždňov hodnotí svoje rozhodnutie pozitívne.

„Vždy som sa v tomto tíme cítil dobre. Počas sezóny som nad novou zmluvou nepremýšľal a som rád, že sa to všetko vyriešilo v zimnom období. Pre mňa je to správne miesto, v tíme je veľa dobrých ľudí a tiež vidím motiváciu a hlad po víťazstvách, možno aj titule,“ dodal Verstappen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Max Verstappen