Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Mercedesu sa obáva brexitu, pomôže vraj Ferrari

Šéf majstrovského tímu formuly 1 Mercedes Toto Wolff sa pred novou sezónou obáva brexitu, ktorý môže mať podľa neho obrovský negatívny dopad na britský motošport.

19.02.2019 09:50
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Toto Wolff Foto: ,
Jazdci Mercedesu Lewis Hamilton (vľavo) a Valtteri Bottas so šéfom tímu Totom Wolffom.
debata

Chaotický odchod Británie z Európskej únie by bol pre Mercedes nočnou morou a mohol by výrazne nahrať konkurenčnému Ferrari sídliacemu v kontinentálnej Európe.

„Brexit je naša najväčšia starosť a mala by byť pre všetkých z nás, ktorí žijeme a fungujeme v Spojenom kráľovstve,“ uviedol Wolff v pondelok v Barcelone počas úvodného dňa testovania na novú sezónu F1.

Šampión z predchádzajúcich piatich rokov Mercedes má svoju základňu v blízkosti okruhu pre Veľkú cenu Británie v Silverstone. Svoje továrne má v Spojenom kráľovstve celkovo sedem z desiatich tímov vrátane bývalých víťazov Pohára konštruktérov Williamsu, Red Bullu a McLarenu. Mimo Britániu sídli len Ferrari, Toro Rosso a Alfa Romeo.

„Ak príde k brexitu bez dohody, myslím, že to bude mať veľký vplyv v tom, ako sa budeme dostávať na preteky a pripravovať a vyvíjať naše autá. Akékoľvek väčšie zdržanie na hraniciach alebo pri prístupe do krajiny bude znamenať obrovské poškodenia formulového priemyslu v Británii,“ povedal Wolff.

Británia by mala opustiť Európsku úniu 29. marca. Dohodu o podmienkach odchodu, ktorú britská premiérka Theresa Mayová uzavrela s Bruselom, ale britskí poslanci v januári odmietli. Hrozí tak „divoký brexit“, ktorého sa nielen Wolff najviac obáva.

„Myslím, že by to všetkým tímom sídliacim v Británii spôsobilo veľké bolenie hlavy,“ uviedol šéf Mercedesu a dodal, že v jeho tíme pracujú ľudia 26 národností. „Ferarri v Taliansku, Sauber (Alfa Romeo) vo Švajčiarsku, tí budú mať oproti nám obrovskú výhodu,“ povedal Wolff.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Ferrari #F1 #Toto Wolff