Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Räikkönen prešiel nohu mechanikovi, mastná pokuta pre Ferrari

V 36. kole Veľkej ceny Bahrajnu formuly 1 sa odohral dramatický moment.

09.04.2018 07:07
Ferrari, mechanik Foto: ,
Mechanik Ferrari v bolestiach po nevydarenej výmene pneumatík.
debata (2)

Fínsky pretekár Kimi Räikkönen musel odstúpiť z tretieho miesta po nevydarenej druhej výmene pneumatík v 36. kole síce dostal pokyn k výjazdu z boxov, ale nemal dobre pripevnené ľavé zadné koleso a navyše prešiel nohu mechanikovi, ktorý so zlomeninou holennej aj lýtkovej kosti skončil v nemocnici.

Zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy.

„Dostal som zelenú, tak som sa rozbehol. To je moja práca. Nemôžem vidieť, čo sa deje za mnou a bohužiaľ som ho zranil. Snáď bude čoskoro v poriadku,“ povedal Räikkönen.

„Mám trochu zmiešané pocity. Vyhral som, ale náš mechanik sa zranil,“ dodal jeho tímový kolega Vettel, ktorý triumfoval v druhých pretekoch sezóny.

Stajňa Ferrari za nebezpečné počínanie dostala od komisárov pokutu 50 000 eur. Fraktúra ihlice a píšťaly si vyžiadala chirurgický zákrok. „Som v poriadku. Ďakujem všetkým, ktorí sa o mňa strachovali,“ uviedol Cigarini na instagrame a pripojil fotku z nemocničného lôžka.

Surgery ok. I have to thank all the people worried for me. Nothing else, just a big thanks. Hugs! L'operazione è andata bene. Voglio ringraziare tutte le persone che hanno chiesto di me e si sono preoccupate. Solo un grande GRAZIE. Abbracci #thanks #grazie

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco Cigarini (@francesco.ci­garini), <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2018–04–09T00:50:01+0­0:00“>8 Apr 2018 o 5:50 PDT</time>

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Kimi Räikkönen #Veľká cena Bahrajnu