Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prelomová sezóna. Homola túži zažiariť aj v novom šampionáte

Matejovi Homolovi patrí medzi slovenskými pretekármi niekoľko prvenstiev. Predstavil sa na domácom podujatí WTCC na Slovakia ringu, dosiahol viacero pódiových umiestnení v seriáli TCR. Práve spojením toho najlepšieho z dvoch spomínaných šampionátov vznikol nový - Svetový pohár WTCR.

06.04.2018 11:02
debata

V konkurencii 25 pretekárov nebude od tohto víkendu chýbať ani 23-ročný bratislavský rodák.

„Splnil sa mi sen. Je to najvyššia liga, ktorá sa dá ísť v mojej kategórii cestovných automobilov. Budem k tomu pristupovať ako k bežným pretekom. Spravím všetko pre to, aby som sa aj vo WTCR pohyboval na najvyšších priečkach,“ hovorí pred štartom ročníka Homola.

Na okruhoch načne už svoju jedenástu sezónu. „Čakajú ma súperi s veľkou kvalitou. Budú medzi nimi štyria majstri sveta či bývalí jazdci formuly 1 (Gabriele Tarquini a Tiago Monteiro). Viackrát som však dokázal, že s nimi dokážem držať krok, ale aj ich zdolať,“ dodáva ambiciózny Slovák.

Na pokračovaní spolupráce sa dohodol s belgickým tímom DG Sport Competition. Môže sa spoľahnúť na továrenskú podporu a precízne pripravené vozidlo Peugeot 308 TCR. Tento špeciál má motor s objemom 1,6 preplňovaný turbodúchadlom a dosahuje výkon 350 koní.

„Neočakával som tak dobre ovládateľné auto a výkonný motor, v ktorom vôbec nie je cítiť nižší objem. Verím v jeho potenciál a takisto aj tímu. Peugeot Sport odviedol vynikajúcu prácu,“ chváli spoluprácu s francúzskou značkou Homola.

Do novembra ho čaká desať súťažných víkendov s 30 pretekmi na štyroch kontinentoch. Sobotňajší program vyplnia voľné tréningy, kvalifikácie a úvodné preteky. V nedeľu odjazdia pretekári trojstupňovú kvalifikáciu a dvoje pretekov. Do prvých odštartujú v obrátenom poradí výsledkov kvalifikácie.

Úvodný ročník novovzniknutej série sa začne na náročnom mestskom okruhu v Marrakéši. „Teším sa na viacero zastávok. Najviac na maďarský Hungaroring, je najbližšie k slovenským fanúšikom a zvykne sa mi tam dariť. Neviem sa dočkať ani slávneho a nebezpečného Nürburgringu,“ dodáva Homola.

Jeho vystúpenia odvysiela stanica Eurosport.

Kalendár WTCR 2018
8. 4. Maroko Circuit Mouley El Hassan
29. 4. Maďarsko Hungaroring
12. 5. Nemecko Nürburgring Nordschleife
21. 5. Holandsko Circuit Zandvoort
24. 6. Portugalsko Vila Real
5. 8. Argentína Autódromo Termas de Río Hondo
30. 9. Čína Ningbo International Circuit
7. 10. Čína Wuhan International Circuit
28. 10. Japonsko Suzuka Circuit
18. 11. Makau Guia Circuit

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Homola #WTCR