Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumachera uviedli do Siene slávy. Stále bojuje, vraví jeho veľký priateľ Todt

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) založila Sieň slávy. Na úvod do nej v Paríži uviedli všetkých 33 majstrov sveta formuly 1.

07.12.2017 08:47
debata

Staršiu generáciu na galavečere zastupovali Jackie Stewart, Alain Prost či Mario Andretti, zo súčasných hviezd nechýbali Sebastian Vettel či Fernando Alonso.

Ako poslednému sa pocty dostalo držiteľovi rekordných siedmich titulov Michaelovi Schumacherovi, ktorý v závere roka 2013 utrpel pri nehode na lyžiach ťažké zranenia hlavy a odvtedy sa na verejnosti neobjavil.

„Všetci vieme, že tu Michael mal byť a som si absolútne istá, že by tu veľmi rád bol. Ku všetkým v tejto miestnosti prechovával vždy veľkú úctu a bol by mimoriadne poctený,“ uviedla dlhoročná Schumacherovom manažérka Sabine Kehmová, ktorá prevzala cenu namiesto legendárneho Nemca.

„Michael nám chýba. Stále bojuje, nevzdáva sa. Je výnimočný nielen pre motošport, ale aj ľudsky. Je môj veľký priateľ,“ povedal prezident FIA a bývalý generálny manažér Ferrari Jean Todt.

Jean Todt a Michael Schumacher počas spoločného... Foto: SITA/AP, LUCA BRUNO
Jean Todt, Michael Schumacher Jean Todt a Michael Schumacher počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v októbri 2006.

Ten bude pri piatkovej voľbe bez protikandidáta a čaká ho tak tretie funkčné obdobie na čele federácie, o založení Siene slávy uvažoval dlhšiu dobu. „Už bolo načase, aby ju motošport mal. Zdalo sa nám logické, že by sme mali začať šampiónmi formuly 1,“ uviedol sedemdesiatje­denročný Francúz.

Budúci rok do Siene slávy FIA uvedú majstrov sveta v rely, o rok neskôr budú nasledovať šampióni vytrvalostných pretekov. Potom budú Sieň slávy rozširovať po jednotlivých menách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #FIA #Jean Todt #Sieň slávy FIA