Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes deň po lúpeži: Bottas vyhral kvalifikáciu, Hamilton havaroval

Niekoľko členov majstrovského tímu Mercedes bolo v priebehu VC Brazílie F1 okradnutých pri ozbrojenom prepadnutí. Incident sa podľa zástupcov nemeckej stajne odohral v piatok večer, keď zamestnanci Mercedesu išli po tréningoch mikrobusom z okruhu Interlagos do hotela. Žiadny z nich neutrpel zranenie.

11.11.2017 16:11 , aktualizované: 18:38
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton sa nepríjemnému incidentu vyhol.
debata

Incident rozhneval štvornásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona.

„Padli aj výstrely, niekto mal pištoľ u hlavy. Keď toto počujem, som nahnevaný. Toto sa tu deje každý rok. Formula 1 a tímy musia niečo urobiť, bez debaty. Modlite sa, prosím, za mojich chalanov. Aj keď sú otrasení, sú to vzorní profesionáli,“ napísal líder stajne Mercedes na twitteri pred sobotňajšou kvalifikáciou.

Nie je to prvýkrát, čo sa zlodeji v Sao Paulo zamerali na účastníkov seriálu F1. V roku 2000 bol pred brazílskou Grand Prix prepadnutý úradujúci šampión Jenson Button, ale vyviazol bez ujmy. Okradnutí v rovnaký rok boli inžinieri Sauberu, ktorí prišli o doklady a osobné veci.

Bottas prvý, Hamilton posledný

Fínsky jazdec Valtteri Bottas sa stal víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Brazílie formuly 1. Dvadsaťosemročný pilot tímu Mercedes triumfoval časom 1:08,322 min, bol o 38 tisícin sekundy rýchlejší ako Nemec Sebastian Vettel na monoposte Ferrari.

Tretieho klasifikovali Vettelovho fínskeho kolegu Kimiho Räikkönena, ktorý za krajanom Bottasom zaostal o viac ako dve desatiny sekundy.

Rodák z Nastoly Bottas si vybojoval tretiu pole position v kariére, všetky kvalifikačné víťazstvá dosiahol v tejto sezóne. Okrem Brazílie sa tešil aj v Bahrajne a Rakúsku.

„So Sebastianom to bolo tesné počas celej kvalifikácie, ale v závere som predviedol dobré kolo. Máme dobré auto a zajtra to bude proti Ferrari poriadny boj. Teším sa na to,“ uviedol Bottas.

Čerstvý štvornásobný majster sveta a Bottasov tímový kolega Lewis Hamilton mal v prvej časti kvalifikácie nehodu a v nedeľu odštartuje posledný.

„Udialo sa to rýchlo, som v poriadku. Je to veľmi neobyčajné z mojej strany, ale dokazuje to, že všetci sme ľudské bytosti a takéto veci sa stávajú. Zajtra sa pokúsim čo najviac si užiť preteky. Pred rokmi som tiež štartoval zo zadných pozícií a išlo o skvelú jazdu,“ povedal Hamilton.

Veľká cena Brazílie v nedeľu odštartuje o 17.00 h.

VC Brazílie – kvalifikácia

1. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes 1:08,322 min, 2. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,038 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,216, 4. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,603, *5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,008, 6. Sergio Pérez (Mex.) Force India +1,276
* – na štarte posun o 10 miest nižšie

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #F1 #VC Brazílie #Sao Paulo