Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes finiš nevypustí. Chce druhé miesto pre Bottasa

Pred dvoma týždňami získali titul medzi jazdcami, pred tromi v Pohári konštruktérov. To však nestačí. Tím Mercedes by rád zakončil aktuálnu sezónu MS automobilov F1 dokonalým výsledkom.

11.11.2017 09:21
Mercedes Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton chce pomôcť svojmu tímovému kolegovi k druhému miestu.
debata

To znamená, aby jeho druhý jazdec Valtteri Bottas obsadil v konečnom poradí druhú priečku za svojím kolegom a už štvornásobným majstrom sveta Lewisom Hamiltonom. Fín je momentálne tretí a na druhého Nemca Sebastiana Vettela z Ferrari stráca len 15 bodov.

Tento ambiciózny plán chcú v Mercedece začať napĺňať už tento víkend v Brazílii, kde sa na okruhu v Sao Paule (štart v nedeľu od 17.00) jazdia predposledné preteky sezóny.

„V záverečných dvoch podujatiach roka budeme demonštrovať princípy, vďaka ktorým sme takí, akí sme,“ uviedol na portáli autosport.com Toto Wolff, šéf Mercedesu a naznačil, že záver sezóny nie je dôvod vypúšťať.

"Vždy, keď súťažíme, ide nám o víťazstvo. To je myšlienka, ktorú si vezieme do Sao Paula,“ pokračoval, pričom dodal, že to nebude ľahké:

„Red Bull dosiahol dva triumfy v posledných štyroch pretekoch a hoci sme získali ďalšie dva my, Ferrari zostáva obrovským súperom.“

Sebavedomím hýri najmä Max Verstappen, ktorý vyhral aj pred dvoma týždňami v Mexiku.

„Dúfam, že zasa bude pršať. Na suchej trati nám to príliš nejde,“ poznamenal 20-ročný Holanďan a pripomenul minulý rok, keď sa v Brazílii v daždivom počasí prebojoval zo 16. pozície na štarte až na konečnú tretiu priečku.

Poradie MS

Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 333 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 277, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 262, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 192, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 178.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 595, 2. Ferrari 455, 3. Red Bull 340, 4. Force India 175, 5. Williams 76.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Ferrari #F1 #VC Brazílie