Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekoná Hamilton 7 titulov Schumachera? Je to smiešne, reaguje legenda F1

Lewis Hamilton sa uplynulú nedeľu štvrtým titulom majstra sveta formule 1 vyrovnal legendárnemu Alainovi Prostovi.

03.11.2017 09:49
Lewis Hamilton Foto: ,
Majstrovské oslavy Lewisa Hamiltona.
debata

Na rekord Michaela Schumachera stráca tri primáty, no podľa bývalého francúzskeho jazdca by Brit nemal ani myslieť na to, že by sa mu mohlo podariť vyrovnať toto historické maximum.

„Ani samotní pretekári nemajú radi takéto otázky. Keď niekto získa štvrtý titul, aj ten piaty je ešte veľmi ďaleko. Jazdec žije z tréningov na kvalifikácie, z pretekov na preteky. Nie je preňho dobré, keď rozmýšľa inak. Je preto smiešne hovoriť o siedmom majstrovskom titule,“ vraví Prost pre Motorsport.com.

Hamilton v tejto sezóne prekonal Schumachera v počte kvalifikačných triumfov. „Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Niektorí ani neverili, že sa to môže Lewisovi podariť a on ich presvedčil o opaku. Ale treba si tiež uvedomiť všetko, čo je za tým. V kalendári je viac podujatí, monoposty sú spoľahlivejšie, všetko sa zmenilo, a preto padajú rekordy,“ doplnil Prost.

Podľa neho to automaticky podnecuje fanúšikov k diskusiám o úspechoch v kráľovskej automobilovej triede v minulosti a dnes. „Každý má svoj názor na to, kto je najlepším pilotom všetkých čias. Je však isté, že tým, že sa Lewis vyrovnal Sebastianovi Vettelovi a mne, vstúpil do novej dimenzie,“ uzavrel šampión z rokov 1985, 1986, 1989 a 1993.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Michael Schumacher #Alain Prost