Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komisári hlúpymi rozhodnutiami zabíjajú F1, tvrdí rozčúlený Verstappen

Pilot Max Verstappen z Red Bullu veľmi ťažko niesol päťsekundový trest, ktorý ho pripravil o tretie miesto v nedeľňajšej Veľkej cene USA formuly 1.

23.10.2017 09:33
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen
debata (4)

Dokonca obvinil komisárov, že zabíjajú šport, a vyzval fanúšikov, aby budúci rok na protest na preteky nechodili.

Verstappen v dramatickom závere predbehol v poslednej zákrute Kimiho Räikkönena z Ferrari a dostal sa na tretie miesto. Lenže podľa komisárov pri manévri holandský jazdec, ktorý odštartoval kvôli penalizácii za výmenu komponentov až z 16. miesta, vyšiel z trate. Dostal za to päťsekundový trest, po ktorom sa prepadol späť na štvrtú priečku.

„Boli to skvelé preteky, ale tieto hlúpe rozhodnutia zabíjajú šport,“ citovala Verstappena agentúra Reuters. „Dúfam, že fanúšikom sa to nebude páčiť a budúci rok neprídu,“ dodal.

S tvrdou kritikou prišiel už po pretekoch šéf Red Bullu Christian Horner. „Je to nechutné rozhodnutie, okradli všetkých fanúšikov. Boli to skvelé preteky a oni ich skazili,“ vyhlásil. „Môžeme nájsť päť, šesť podobných incidentov, kedy dnes niekto s vozidlom vyšiel z trate. Kedy tým získate, alebo nezískate výhodu?“ uviedol.

Verstappena sa zastal aj majster sveta z roku 1978 Mario Andretti. „Keď som videl záznam, tak by som mohol tiež pokojne povedať, že ho Kimi vytlačil. Bolo to najlepšie predbehnutie Veľkej ceny USA. Je mi Maxa ľúto, okradli ho,“ napísal bývalý americký pilot na sociálnej sieti twitter.

Holandského pilota sa zastal aj člen vedenia konkurenčného Mercedesu a trojnásobný šampión Niki Lauda. „Je to najhoršie rozhodnutie, aké som zažil,“ vyhlásil. „Neurobil nič zlé. Sú to pretekári, nie sme na normálne ceste. Tieto rozhodnutia ničia šport. Na najbližšom spoločnom rokovaní musíme posudzovania manévrov zmeniť, pretože toto nejde. Normálne ho predbehol,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Kimi Räikkönen #niki lauda #Max Verstappen