Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naposledy v malajzijskej saune. Vettel sa vráti silný, varuje Hamilton

Plán Sebastiana Vettela vrátiť sa na čelo hodnotenia formule 1 pred dvoma týždňami stroskotal. Po kolízii skončil už krátko po singapurskom štarte a jeho najväčší rival Lewis Hamilton si po uľahčenom triumfe vytvoril 28-bodový náskok.

29.09.2017 18:56
debata
Zdramatizuje Sebastian Vettel v Malajzii súboj... Foto: SITA/AP, Vincent Thian
Vettel Ferrari Zdramatizuje Sebastian Vettel v Malajzii súboj o majstra sveta F1?

Nemecký jazdec Ferrari sa pozerá už len dopredu. Sústredí sa na víkendovú Veľkú cenu Malajzie, pätnáste podujatie ročníka.

„Nemá význam vracať sa k tomu. Nemyslím si, že sme v ťažkej pozícii, ako tvrdia médiá. Čaká nás ešte viacero príležitostí,“ uviedol Vettel šesť pretekov pred koncom sezóny. Ambície načrtol už v piatok, keď zajazdil v tréningoch najrýchlejší čas.

Už od apríla je potvrdené, že Malajzia hostí kolotoč F1 naposledy. Fyzicky náročný okruh Sepang, ktorého podmienky prirovnali piloti k saune, zmizne z kalendára po 19 rokoch. Dôvodom je najmä divácky nezáujem z ostatných rokov a následný pokles príjmov. Najúspešnejším pretekárom zostane so štyrmi triumfami Vettel.

Cestu nielen za piatym víťazstvom, ale aj titulom majstra sveta sa mu bude snažiť prekaziť eso Mercedesu Hamilton. Brit sa tu tešil len raz (2014). Teraz ťahá sériu troch prvenstiev za sebou.

„Malajzia mi bude chýbať. Neviem, či je možné nahradiť ju,“ uviedol líder šampionátu pre ESPN a dodal:

„Neopieram sa o svoj náskok. Sebastian sa určite vráti silný, nevydarený Singapur ho naštartuje. Má skúsenosti, je to špičkový športovec a štvornásobný šampión.“

VC Malajzie odštartuje v nedeľu o 9.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Tradičnú horúčavu s vyše 30 stupňovými teplotami môžu sprevádzať aj búrky. Hustý dážď posunul včerajší úvodný tréning o polhodinu.

Poradie MS

Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 263 bodov, 2. Vettel (Nem./Ferrari) 235, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 212, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 162, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 138.

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 475 bodov, 2. Ferrari 373, 3. Red Bull 230, 4. Force India 124, 5. Williams 59.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #F1 #Sebastian Vettel #VC Malajzie #Sepang