Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekonal legendu. Rekordman Hamilton odštartuje v Monze ako prvý

Britský pilot Lewis Hamilton sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Talianska formuly 1 na okruhu v Monze. Tridsaťdvaročný jazdec tímu Mercedes dominoval v mokrých podmienkach a pripísal si rekordnú 69. pole position v kariére. Prekonal tak 68 kvalifikačných víťazstiev legendárneho sedemnásobného svetového šampióna F1 Michaela Schumachera. Hamilton zvíťazil časom 1:34,660 min.

02.09.2017 18:12
F1 Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton prekonal rekord Michaela Schumachera v počte získaných pole positions.
debata

„Sme na domácej pôde Ferrari, ale aj tak tu máme mnoho fanúšikov. Prekonať rekord na tomto historickom mieste je skvelé, dnes to oslávim nejakými dobrými cestovinami. Keď som prešiel cieľovou čiarou, nevedel som, že som vyhral, ale mal som dobrý pocit. Vyhral som 69. kvalifikáciu, neuveriteľné číslo,“ povedal Hamilton.

Na druhom mieste skončil mladý Holanďan na monoposte Red Bull Max Verstappen, ktorý za Hamiltonom zaostal o viac ako sekundu, ale odštartuje zo zadných pozícií pre inkasovanie trestu za výmeny komponentov pohonnej jednotky.

Rovnakú penalizáciu dostal aj jeho pôvodne tretí austráslky kolega Daniel Ricciardo. Z druhého miesta teda odštartuje ďalší mladík Lance Stroll z Kanady na Williamse a z tretieho Francúz Esteban Ocon z tímu Force India. Líder šampionátu Sebastian Vettel z domáceho zoskupenia Ferrari skončil až ôsmy a na štarte mu bude patriť šiesta pozícia.

Kvalifikácia sa síce začala o 14.00 h, ale po havárii Romaina Grosjeana z tímu Haas ju komisári prerušili približne na dve a pol hodiny.

VC Talianska – kvalifikácia:
1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:34,660 min, 2. *Max Verstappen (Hol.) Red Bull +1,148 s, 3. *Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,287, 4. Lance Stroll (Kan.) Williams +1,478, 5. Esteban Ocon (Fr.) Force India +2,165, 6. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +2,279,… 8. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +2,510
* – penalizácia na štarte za výmeny komponentov pohonnej jednotky

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Michael Schumacher #MS F1 2017