Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pérez počas tréningu v Maďarsku prevrátil formulu, vyviazol nezranený

Dramaticky vyzerajúca nehoda Sergia Péreza poznamenala prvý tréning na Veľkú cenu Maďarska formuly 1.

24.07.2015 11:57 , aktualizované: 13:08
Sergio Pérez Foto: ,
Sergio Pérez.
debata

Mexický pilot stajne Force India skončil po nehode podvozkom nahor s čiastočne polámanými kolesami, z kolízie ale vyviazol nezranený.

Pérez stratil kontrolu nad vozidlom vo výjazde zo zákruty, kde dostal šmyk. Kĺžuci sa monopost sa na druhej strane trate odrazil od zvodidiel, načo narazil o terénne nerovnosti a prevrátil sa. Pilot z vraku po chvíli vyliezol bez cudzej pomoci, pre istotu ho však sanitka previezla do lekárskeho centra, kde sa potvrdilo, že je v poriadku.

„Auto narazilo vo veľmi nepriaznivom uhle, preto sa prevrátilo. Vďaka Bohu je všetko ok, bola to poriadna havária,“ povedal Pérez. „Trať je veľmi špinavá. Stratil som zadok auta a narazil do steny. Auto vyzerá zle, ale snáď stihneme absolvovať aspoň časť druhého tréningu,“ uviedol.

Odstránenie vozidla a vyčistenie trate pripravilo jazdcov zhruba o 20 minút z 90-minútového tréningového času. Pozastavenie jázd si potom ešte vynútili trosky predného prítlačného krídla, ktoré z ničoho nič odpadlo z Ferrari Fína Kimiho Räikkönena.

Najrýchlejší bol na úvod majster sveta Lewis Hamilton z Británie o 109 tisícin pred nemeckým tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom a Räikkönen, ktorý zaostal o 671 tisícin.

debata chyba
Viac na túto tému: #2015 #Sergio Pérez #Veľka cena Maďarska