Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový líder F1: Ešte nemám nič v suchu

Lewis Hamilton sa nedeľňajším víťazstvom na Veľkej cene Singapuru dostal po vyše štyroch mesiacoch opäť do vedenia v tohtoročnom seriáli majstrovstiev sveta formuly 1, napriek tomu necíti úľavu.

22.09.2014 19:17
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton oslavuje víťazstvo.
debata

Britský majster sveta zo sezóny 2008 zmazal 22-bodový náskok svojho tímového kolegu z Mercedesu Nica Rosberga, ktorý pre technické problémy nedokončil preteky. Hamilton momentálne vedie šampionát o tri body.

„Nesedím so založenými rukami a nemyslím si, že je všetko v suchu. Celý rok som mal manko a snažil som sa ho dohnať. Teraz vediem, ale viem, čo sa môže stať. Prišiel som do Singapuru, aby som získal ďalších sedem bodov k dobru (rozdiel medzi prvým a druhým miestom, pozn.), napokon ich mám 25. Tým sa trochu zmenila situácia, ale hlavou mi stále prúdia myšlienky, aby som v zostávajúcich pretekoch vždy získal tých sedem bodov. To je nastavenie, v akom budem pokračovať,“ cituje Hamiltona portál Autosport.

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Stevenage bol predtým na prvom mieste v poradí jednotlivcov 11. mája po Veľkej cene Španielska. Teraz je vo vedení opäť po dvoch víťazstvách po sebe systémom štart – cieľ. Rosberg získal v týchto pretekoch dokopy 18 bodov, Hamilton 50.

„Neviete, čo príde. Som rád, že som späť vo forme, získavam pole position a víťazím. Potrebujem to zopakovať aj v zostávajúcich pretekoch. Ak by mali byť posledné v mojej kariére, nech sú tie najlepšie,“ dodal Hamilton.

Do konca ročníka 2014 zostáva odjazdiť ešte päť veľkých cien, pričom v poslednej v Abú Zabí sa budú udeľovať dvojnásobné body. Najbližšie podujatie je na programe o necelé dva týždne 5. októbra v japonskej Suzuke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton