Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton o Vettelovi: Už teraz je legendou

Nemec Sebastian Vettel z Red Bullu dosiahol víťazstvom na nedeľňajšej Veľkej cene Indie formuly 1 historický míľnik v kariére, vo veku 26 rokov sa stal najmladším jazdcom so štyrmi majstrovskými titulmi po sebe.

28.10.2013 12:58
hamilton, vettel Foto: ,
Lewis Hamilton (vľavo) a Sebastian Vettel.
debata

Podľa pilota Mercedesu Lewisa Hamiltona sa zaradil týmto „fenomenálnym kúskom“ medzi legendy.

Vettel sa svojím výkonom pridal ku krajanovi Michaelovi Schumacherovi a Juanovi Manuelovi Fangiovi z Argentíny. Oni takisto získali štyri tituly za sebou, nie však v takom nízkom veku. „V prvom rade chcem pogratulovať Sebastianovi – štvornásobný majster sveta, to je úžasné. Týmto sa stal legendárnym, ním už bol vlastne bol aj predtým. Dokázať to v takom veku je niečo fenomenálne. V ostatných rokoch zlomil niekoľko rekordov,“ povedal pre Sky Sports Hamilton, ktorý obsadil na VC Indie šieste miesto.

Britský pilot štartoval z tretej pozície a jeho výkon v pretekoch bol skôr sklamaním. Šampión z roku 2008 sa trápil s vysokou degradáciou pneumatík a v záverečných minútach prišiel o pozíciu v súboji so Sergiom Pérezom z McLarenu. „Bolo dobré, že sme získali nejaké body, ale z mojej strany to nebolo nič moc,“ uviedol Hamilton.

Jeho tímový kolega Nico Rosberg bol na tom lepšie a vybojoval si druhé miesto s takmer polminútovým mankom na Vettela. Mercedes sa vďaka bodovaniu oboch jazdcov dostal pred Ferrari na priebežné druhé miesto v Pohári konštruktérov. „Pre tím išlo o veľmi dôležité preteky. Získali sme slušný počet bodov a vyšplhali sa na druhú pozíciu v poradí konštruktérov. Som si celkom istý, že sme schopní si udržať túto pozíciu do konca sezóny. Všetci odvádzajú skvelú prácu a auto vyzerá dobre. Bude to však tvrdý boj,“ dodal Rosberg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Legenda #Sebastian Vettel #titul