Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Red Bulle si od Ricciarda veľa sľubujú

Tímovým kolegom trojnásobného a úradujúceho majstra sveta formuly 1 Sebastiana Vettela bude v stajni Red Bull od sezóny 2014 Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý doteraz pôsobil v juniorskom tíme Toro Rosso.

03.09.2013 14:53
Daniel Ricciardo Foto: ,
Daniel Ricciardo.
debata

Zoskupenie so základňou v meste Milton Keynes to v pondelok oznámilo na svojom televíznom kanáli Servus TV, informoval portál autosport.com.

„Je fantastické, že sme potvrdili Daniela ako jazdca pre budúcu sezónu. Je to veľmi talentovaný pilot, má skvelý prístup a to napokon aj zohralo kľúčovú rolu v jeho angažovaní. Má všetky potrebné atribúty, ktoré vyžaduje práca v našom tíme. Disponuje skvelou prirodzenou schopnosťou, dobrou osobnosťou a dobre sa s ním pracuje. Daniel vie, čo sa od neho očakáva. Bude sa učiť rýchlo,“ povedal šéf tímu Christian Horner.

Do kokpitu Red Bullu sa opäť posadí protinožec, už dlhšie je známe, že súčasný austrálsky pilot tímu Mark Webber po tomto ročníku opustí dianie v F1 a zamieri do Porsche. V Red Bulle sa hovorilo aj o angažovaní Kimiho Räikkönena z Lotusu či Fernanda Alonsa z Ferrrari.

Dvadsaťštyriročný Ricciardo sa stane jazdcom Red Bullu po dvoch sezónach za volantom v Toro Rosso a pol roku v stajni HRT. Jeho najlepším výsledkom je zatiaľ siedme miesto z tohtoročnej Veľkej ceny Číny.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Daniel Ricciardo