Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok na americkom kontinente. Basketbalová veľmoc nepostúpila na MS

Argentínska basketbalová reprezentácia, štvrté mužstvo svetového rebríčka, sa prekvapujúco neprebojovala na majstrovstvá sveta, ktoré sa bude konať v auguste tohto roka.

27.02.2023 22:30
Basketbal Argentína Foto:
Sklamaní argentínski basketbalisti po prehre v rozhodujúcom zápase kvalifikácie na MS 2023.
debata (3)

Argentínčania sú vo svetovom rebríčku za Španielskom, USA a Austráliou. V nedeľu prehrali v poslednom kole americkej kvalifikácie s Dominikánskou republikou a po 41 rokoch tak prišli o možnosť štartovať na finálovom turnaji.

Olympijský víťazi z roku 2004 a majstri sveta 1950 pritom ešte 12 minút pred koncom rozhodujúceho zápasu vyhrávali o 17 bodov a nič nenasvedčovalo tomu, že malo prísť k obratu. No súperi napokon zvíťazili 79:75, čím umlčali asi osemtisícové hľadisko v Mar del Plata.

Michael Jordan Čítajte viac Štedré oslavy jubilea. Legendárny Jordan daroval milióny chorým deťom

Mužstvo trénera Pabla Priginiho tak skončil vo svojej kvalifikačnej skupine až na štvrtom mieste za Kanadou, Venezuelou a Dominikánskou republikou. Turnaj, ktorý budú organizovať Filipíny, Japonsko a Indonézia tak bude bez argentínskej účasti.

Z druhej skupiny sa na svetový šampionát, ktorý sa uskutoční od 28. augusta do 10. septembra, kvalifikovali reprezentácie USA, Portorika, Mexika a Brazílie. Argentínčania získali na predchádzajúcich MS striebornú medailu a na OH 2021 v Tokiu vypadli vo štvrťfinále.

Historická noc LeBrona Jamesa Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Slzy šťastia LeBrona Jamesa.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v basketbale #argentínska basketbalová reprezentácia